• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Türk Oftalmoloji Derneği'nin 21. Yaz Sempozyumu Nevşehir'de Başladı

Türk Oftalmoloji Derneği'nin 21. Yaz Sempozyumu Nevşehir'de Başladı
Türk Oftalmoloji Derneği Çukurova Şube Başkanlığı tarafından organize edilen 21. Yaz Sempozyumu Nevşehir'de Kapadokya Dedeman Oteli'nde çok sayıda göz doktoru ve bilim adamının katılımı ile başladı.

Türk Oftalmoloji Derneği Çukurova Şube Başkanlığı tarafından organize edilen 21. Yaz Sempozyumu Nevşehir'de Kapadokya Dedeman Oteli'nde çok sayıda göz doktoru ve bilim adamının katılımı ile başladı.

Görme yolları hastalıkları ve cerrahisiyle ilgilenen bir tıp bilim dalı olan, Oftalmoloji Sempozyumuna Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ile Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü ve Nevşehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Utaş da dinleyici ve davetli olarak katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Vali Hacımustafaoğlu, davetlilere Kapadokya bölgesinin önemini anlatarak, bölge hakkında bilgiler verdi. Nevşehir'in, Kapadokya bölgesinin merkezini oluşturmakta olduğunu anımsatan Vali Hacımustafaoğlu, şöyle konuştu: "Nevşehir, Türkiye'nin turizm merkezlerinden biridir. Sosyo-ekonomik yönlerden 30. sıralardadır. Aslında Nevşehir önceleri geleneksel bir tarım bölgesi olarak bilinirdi. Nevşehir, Türkiye'nin en büyük patates üreticisidir. 1 milyon tondan fazla patates üretilir. Türkiye'nin en kaliteli, şaraplık üzümlerin üretildiği yerlerin de başında gelir. Yine en önemli çerezlik kabağın yetiştirildiği yerlerden biridir. Nevşehir'in çiftçisi, tarımcılık ve hayvancılık, en ileri teknoloji ile yapılmaktadır. Nevşehir'de turizm sektörü ile bağlantılı olarak metalik olmayan, mineral üretimi çok ön plandadır. Turizme yönelik hatıra, hediyelik eşya üretimi, takıcılık çok gelişmiş durumdadır. Bunun yanında Nevşehir Bims denen bir madde üretir. Türkiye'nin bu konuda en büyük üreticisidir. Bims, volkanik kökenlidir. Camsı ve gözenekli hafif yapı elemanı görünümde olup, yapısındaki boşluklar sayesinde soğuk ve sıcağa karşı izolasyon görevi yapar. Depreme dayanıklıdır. İnşaat malzemeleri üretiminde kullanılır ve Türk ekonomisi için büyük değer taşır ki Nevşehir bu konuda Türkiye'nin en büyük üreticisidir. Nevşehir ekonomisinde yön veren sektör turizmdir. Gerçekten de bir tarih, kültür şehri olan, olağanüstü doğa mucizeleri ile donanmış, İç Kapadokya bölgesini sınırları içinde barındıran Nevşehir, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Yılda 2 milyon turist tarafından ziyaret edilmektedir. Selçuklu ve Osmanlı eserleri yönünden de zengindir. 1 milyondan fazla peribacası, çok sayıda vadileri, kiliseleri, yer altı şehirleri ile bir kültür ve inanç merkezi görünümündedir" dedi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü ve Nevşehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Utaş da konuşmasında sempozyumun çok faydalı olacağını dile getirerek, sempozyuma katılan bilim adamı, akademisyen ve hekimlere başarılar diledi.

Türk Oftalmoloji Derneği Çukurova Şube Başkanı Prof. Dr. Reha Ersöz ise doğa, tarih ve kültür sentezinin eşsiz bir örneği olan Kapadokya'nın, önceden görülmüş olsun ya da olmasın her ziyaretçi için her seferinde keşfedilecek birçok yönü bulunan bir bölge olduğunu vurguladı. Sempozyumda, katılımcıların müze ziyaretleri, vadi yürüyüşleri, balon uçuşlarını kaçırmamaları için programda yeterince zaman bırakmaya çalıştıklarını dile getiren Ersöz, "Üç günümüzü dolu dolu geçirebilmek için bütün olanaklarımızı seferber ettik" diye konuştu.

Sempozyumun açılış töreninde Vali Hacımustafaoğlu'na katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Sempozyumun 3 gün boyunca devam edeceği bildirildi.

Bu haber toplam 1911 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim