• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Türk Sağlık-Sen: 4/C'lilerin boynu bükük kaldı"

Türk Sağlık-Sen: 4/C'lilerin boynu bükük kaldı"
Kamuda görev yapan bazı sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmasını öngören madde dün akşam Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu; sadece 4/B'liler, belediye ve il özel idaresindeki sözleşmeliler ve 4924'e tabi sözleşmeli personele kadro verilmesini öngörmüştü.

Meclis Genel Kurulunun dünkü görüşmesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in hükümet adına verdiği önerge kabul edildi.

Önergeye göre kurumlarda çalışan sözleşmeli personele de kadro verilmesi öngörüldü. Verilen önergedeki kurumlar; Atatürk Dil Tarih Yüksek Kurumu, MGK Genel Sekreterliği, TOKİ, Başbakanlık, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türk Patent Enstitüsü, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, SGK, Kamu Düzeni ve Müsteşarlığı, TRT, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, ÖSYM, GAP İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası Projesi bölge kalkınma idari başkanlıkları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında çalışanlar olarak belirlendi.

KONCUK: HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN

TBMM Genel Kurulunda görüşülen ve 100 bin civarında sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini öngören maddenin kabulünü değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kararın kadroya geçen sözleşmeli personele hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederken, yapılan bu düzenleme neticesinde 4/C'lilerin boynunun bükük bırakıldığının altını çizdi. Koncuk, "TBMM Genel Kurulunda dün kabul edilen ve 100 bin civarında sözleşmeli personelin kadroya geçmesini sağlayan maddenin kabul edilmesinin kadroya geçen arkadaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Elbette bu arkadaşlarımızın uzun beklentiler sonrasında bu mutlu sona ulaşması son derece önemlidir. Ancak, bu yapılan bu düzenlemenin eksik olması nedeniyle Türkiye Kamu-Sen olarak yıllardır her platformda kamuda geçici, sözleşmeli, vekil gibi bütün unvanların kaldırılarak hepsinin kadroya geçirilmesi gerektiği yönünde yaptığımız çağrıları ne yazık ki yine yapmaya devam etmek durumunda kalacağız. Çünkü yapılan bu düzenleme bütün sözleşmelileri kapsamamış ve geride kalan 4/C'li personelin boynu bükük bırakılmıştır. Bize 4/B ve 4/C'lilerin kadroya alınması konusunda defalarca söz veren bizzat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Faruk Çelik'tir. Kamuda çok başlı istihdamın ortadan kaldırılması gerektiğini defalarca dillendiren Sayın Bakan bu düzenlemeyle önlerine gelen fırsatı tepmiş ve çok başlı istihdamın önüne geçme fırsatını bir kez daha yitirmiştir. Elbette bu kapsamda kadroya geçirilen arkadaşlarımızın sevinçlerine ortak oluyor ve onları canı gönülden kutluyoruz ancak, geride izin hakları olmayan, hastalanma hakları olmayan, insanlık dışı uygulamalarla çalıştırılan ve buna rağmen yine de Hükümetten umutla kadro bekleyen 4/C'li çalışanlar için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Türkiye Kamu-Sen 4/C'li çalışanlar kadroya geçirilene dek mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir." diye konuştu.

Bu haber toplam 2395 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim