• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Görev Yapan Askeri Ve Sivil Personelin Sağlık Hizmeti Sunucularına Müracaatları Hakkında

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Görev Yapan Askeri Ve Sivil Personelin Sağlık Hizmeti Sunucularına Müracaatları Hakkında
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinde Görev Yapan Askeri Ve Sivil Personelin Sağlık Hizmeti Sunucularına Müracaatları Hakkında duyuru yayınlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinde Görev Yapan Askeri Ve Sivil Personelin Sağlık Hizmeti Sunucularına Müracaatları Hakkında duyuru yayınlandı.

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDE GÖREV YAPAN ASKERİ VE SİVİL PERSONELİN
SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARINA MÜRACAATLARI HAKKINDA

D U Y U R U


         Bilindiği üzere, 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununa tabi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personel ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetleri 15/10/2010 tarihinden itibaren Kurumumuzca karşılanmaktadır. Söz konusu kişilerin sağlık hizmeti sunucularına müracaatları ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin (SUT) “Sağlık Hizmeti Sunucularına Müracaat İşlemleri” başlıklı (3.1.1) numaralı maddesinde; “Kurum sağlık yardımlarından yararlandırılan kişiler, SUT’ta belirtilen özel hükümler saklı kalmak kaydıyla Kurum ile sözleşmesi bulunan ayakta ve yatarak tedavi hizmeti sağlayan sağlık hizmeti sunucularına doğrudan veya sevk edilmek suretiyle müracaat edebilirler.
Ancak 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununa tabi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personelin kendilerinin, mesai saatleri içerisindeki müracaatlarının var ise öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin birinci basamak sağlık ünitelerine yapılması zorunludur.” şeklinde düzenleme yer almaktadır.
 

        Genelkurmay Başkanlığı tarafından; Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personelin mesai saatleri içerisinde Kurumumuzla sözleşmeli diğer sağlık kurumlarına müracaatlarının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin birinci basamak sağlık ünitelerince düzenlenen sevk belgesinin SUT eki “Hasta Sevk Formu” na (EK-4/A) uymadığı gerekçesi ile kabul edilmediği bildirilmiştir.


        SUT eki “Hasta Sevk Formu” (EK-4/A), genel sağlık sigortası kapsamındaki kişilerin yol, gündelik ve refakatçi giderlerinin ödenebilmesi için sağlık hizmeti sunucularınca düzenlenmek üzere yayımlanmıştır.


        Bu itibarla 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununa tabi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personelin kendilerinin mesai saatleri içerisindeki Türk Silahlı Kuvvetlerinin birinci basamak sağlık üniteleri dışındaki sağlık kurumlarına müracaatlarında, sağlık hizmeti verilebilmesi için SUT eki “Hasta Sevk Formu” nun (EK-4/A) istenilmemesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin birinci basamak sağlık ünitelerince düzenlenen sevk belgelerinin geçerli kabul edilmesi gerekmektedir.
 

        Tüm ilgililere duyurulur.

Bu haber toplam 22942 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim