• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Türk Tabipleri Birliği’nin 250 bin şehidi ve bu zaferi görmezden gelme gerekçesi nedir?

Türk Tabipleri Birliği’nin 250 bin şehidi ve bu zaferi görmezden gelme gerekçesi nedir?
18 Mart 1915’deki Şanlı Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü tüm yurtta coşkuyla kutlandı

100 yıl önce bu ülkenin tüm vatandaşları birlik beraberlik içinde kardeşçe aynı cephede savaş verip mücadele ederek bu tarihi zaferi bize armağan ettiler. 100 yıl önceki kardeşlik ve zafer 18 Mart 2015’de de birlik beraberlik içinde saygıyla anıldı ve kutlandı. Tüm Türkiye adeta tek yürek oldu. Yalnız bu yüreğin içinde yer almayan çok önemli bir oluşum vardı; TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ!

Ne web sitesinde, ne twitter adresinde ne de facebook sayfasında 18 Mart’a dair tek bir paylaşım dahi yapmayan Türk Tabipleri Birliği, kimin ya da kimlerin Birliğidir?

Hekim haklarını savunmaktan ziyade, 1 Mayıs, açlık grevleri, f tipi cezaevleri, anadilde eğitim, cumartesi anneleri, kobane vb eylemlerde en ön safta yer alan, insan hakları ve faşizm deyince mangalda kül bırakmayan “Türk” Tabipleri Birliği, 250 bin şehit verdiğimiz Çanakkale Zaferi’ni niçin ve hangi gerekçe ile görmezden gelmiştir?

İngiliz Büyükelçisi’nin dahi bu anlamlı güne dair mesajı varken TTB nasıl es geçebilmiştir?

Aynı gün Dr. Ata Soyer anılırken (ki kendisini biz de saygı ile anıyoruz), Çanakkale’de şehit verilen binlerce Tıbbiyeli nasıl umursanmamıştır?

Lazı, Çerkezi, Kürdü, Türkü, Anzakı omuz omuza kardeşçe savaş vermişken bu insanların zaferini ve kardeşliğini görmezden gelen TTB acaba hangi ideolojiye sahiptir?

Yeri geldiğinde birtakım fikir ve düşüncelere “Faşizm” diyerek karşı çıkan ama 1 Kasım’ı da Kobane Günü ilan eden TTB, faşizm denilen tanımı adeta yerle bir edercesine kardeşçe omuz omuza savaşmış olan şehitlerimizi nasıl olur da anmamıştır?

TTB’nin daha tıp fakültesinde öğrenci iken Çanakkale’de şehit düşmüş doktor adaylarına da mı saygısı yok?

TTB’nin, 1915 Yılında eğitim ve öğretimine ara verip tüm öğrencileri ve öğretim üyeleri ile cepheye sıhhiye desteği sağlamaya giden İstanbul Tıp Fakültesi’nin tarihine de mi saygısı yok?

TTB’nin, 1915 yılında Çanakkale Savaşı’na katılan ve hepsi şehit olduğu için 1921 yılında hiç mezun veremeyen İstanbul Tıp Fakültesi’ne de mi saygısı yok?

TTB’nin, bu Zaferin Başkomutanı Mustafa Kemal ATATÜRK’e de mi saygısı yoktur?

Çanakkale Zaferi’ni geçtim şehit düşen meslektaşlarını dahi sahiplenememiş TTB kime ve kimlere hizmet ediyor?

TTB yetkilileri Çanakkale’yi ve Şehitlik’i acaba hiç ziyaret etmişler midir? Etmişlerse hangi yüzle etmişlerdir? Edeceklerse hangi yüzle edeceklerdir? Her adımında şehit kanı yer alan Çanakkale’ye her hangi bir ziyaret için gittiklerinde vicdanen kendilerini rahat hissedecekler midir?

TÜRK Tabipleri Birliği’nin bu tutumunu kınıyor, hangi ideolojiye ve siyasi emellere hizmet ediliyorsa derhal bundan vazgeçilip, ideolojisine hekimi, hekim hakkını alması gerektiğini kendilerine hatırlatmak istiyorum! Mevcut fikir ve ideolojilerini bir siyasi parti içinde yer alarak ya da bir siyasi parti kurarak sürdürmelerini, hekimlerin mesleki örgütünü bunlara alet etmemelerini tavsiye ediyorum!

Şanlı Çanakkale Zaferimizin 100. Yıldönümünü tekrar kutluyor, savaşta şehit düşen tıp öğrencisi, hekimlerimiz, tüm sağlık çalışanlarımız ve askerlerimizi bir kez daha saygı minnet ve rahmetle anıyorum.

Uzm. Dr. Fatih BATI

https://twitter.com/drfatihbati 

Bu haber toplam 3600 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim