• BIST 9524.59
  • Altın 2492.501
  • Dolar 32.5634
  • Euro 34.7233
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye dünya doktorlarını ağırlıyor

Türkiye dünya doktorlarını ağırlıyor
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, konuk hekimlerin burada aldıkları bilgileri, ülkelerinde kendi insanlarının tedavilerinde kullandıklarını belirtiyor.

Türkiye, yaptığı ikili anlaşmalar ile Sudan, Azerbaycan, Yemen, Kuzey Irak, Etiopya gibi ülkelerden gelen hekimlere eğitim veriyor.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, konuk hekimlerin burada aldıkları bilgileri, ülkelerinde kendi insanlarının tedavilerinde kullandıklarını belirtiyor. Yılda yaklaşık 300 hekimin Türkiye'de ağırlandığı bilgisini veren Bakanlık Dış İlişkiler Daire Başkanı Kamuran Özden ise, "Önümüzdeki günlerde Kosova ve Etiyopya'dan gelecek ekipler de var." diye konuşuyor. Sağlık Bakanlığı imzalanan ikili anlaşmalarla, bu ülkelerin hekimlerini Türkiye'de ağırlıyor. Şu anda Türkiye'de Sudan, Azerbaycan, Yemen ve Kuzey Iraklı hekimler bulunuyor. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, hekimlerin Türkiye'de konuk olduğu süre az gibi görünse de, programın önemini ülkelerine döndüklerinde daha iyi anlayacaklarını söylüyor. Gelen sağlık personelinin Türk meslektaşları ile bilgi alışverişinde bulunduklarını aktaran Tosun, misafir hekimlerin Türkiye'deki her dakikalarını dolu dolu geçirmesini tavsiye ediyor.
Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Kamuran Özden ise yılda yaklaşık 300 hekimin Türkiye'ye eğitim almak için geldiğini söylüyor. Önümüzdeki aylarda Kosova ve Etiyopya'dan ekiplerin geleceğini kaydeden Özden, "Kalp-damardan tutun da, beyin cerrahisine kadar her alanda eğitim veriliyor. Buraya gelenler sadece doktorlar da değil. Hemşire, yardımcı sağlık personeli, eczacı, diş tabibi, anestezi teknisyenleri de bulunuyor." diyor. Özden, gelen hekimlerin eğitim süresinin ise, uzmanlık alanlarına göre bir ila 6 ay arasında değiştiğini sözlerine ekliyor.

Öte yandan, konuk hekimlerden Yemenli Dahiliye Asistanı Rami Hüseyin, Türkiye'de kendini en çok etkileyen şeyin hastanelerdeki enfeksiyon kontrolü olduğunu söylüyor. Yemenli Ortopedi Uzmanı Hüseyin Dohan, "Türkiye'deki tıp çok gelişmiş. Sağlık ekipleri son derece yetenekli ve iyi eğitimli. Bizim yapmayı istediğimiz bir çok şey, burada rutinleşmiş." diye konuşuyor. Sudanlı Dahiliye Uzmanı Selma Abdullah, 4 aydır Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde eğitim aldığını belirterek, "Toplam 6 ay burada kalacağım. Burada gördüklerimden çok istifade ettim." diyor. Dahiliye uzmanı Selma Abdullah, hastalarla yaşadıkları dil problemine de dikkat çekiyor. Sudanlı Tagreed Muhmud da, "4 aydır buradayım. Türkiye'yi çok sevdim. Türkler, çok yardımsever ve nazik insanlar." şeklinde konuşuyor.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2128 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim