• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Türkiye dünyanın yeni sağlık merkezi oldu

Türkiye dünyanın yeni sağlık merkezi oldu
Son 10 ayda 94 ülkeden 616 bin hastanın tedavi olduğu Türkiye dünyanın yeni sağlık merkezi. Avrupalılar estetikte, ABD’liler ise kalp ameliyatlarıyla tüp bebekte Türk doktorları tek geçiyor.

Türkiye dünyanın yeni sağlık merkezi oldu. Son yıllarda sağlık turizminin lider ülkeleri arasına giren Türkiye’de 2012 başından bu yana 94 ülkeden gelen 616 bin kişi tedavi edildi. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak’a göre son 10 ayda turist hastadan elde edilen gelir 4 milyar 200 bin doları aştı. Çakmak, tedavi amaçlı Türkiye’yi tercih eden ülkeler arasında yüzde 67 oranıyla Avrupa ülkelerinin çoğunlukta olduğunu dile getirdi. Çakmak, Avrupa ülkelerinden İngiltere ile İrlanda’ndan kişilerin genellikle estetik ameliyatlar ve diş yaptırmak, ABD’den gelenlerin ise ortopedik vakalar, tüp bebek tedavisi ile kalp, beyin cerrahi işlemleri için Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Tüp bebek tedavisinde Türkiye’nin uluslararası etik kurallar çerçevesinde cerrahi işlem uyguladığını vurgulayan Emin Çakmak, şöyle konuştu: "Uluslararası etik kurallar çerçevesinde tedavi yapıyoruz. Türkiye’de ailelere doğacak bebeğin cinsiyet seçimi olanağı sağlanmıyor. Kıbrıs, Ukrayna ve İsrail’de bu etik kural uygulanmıyor. Türkiye’ye tüp bebek tedavisi için gelen kişiler cinsiyet seçimi yapamayacağını bilerek geliyor. Cinsiyet seçimi yapmak isteyen aileler de başka ülkeleri tercih ediyor."

Tedavinin başarısı yüksek maliyeti ucuz

Türkiye’de sağlık alanında son yıllarda yapılan yatırımlarla başarılı cerrahi işlemlere imza atıldığını dile getiren Çakmak, SSCB’nin dağılmasıyla Rusya, Ukrayna ile bağımsız Türk Cumhuriyetleri’nde sağlık alanında yeterli yatırım yapılamadığına dikkati çekti. Çakmak, bu ülkelerle karşılıklı olarak vizenin de kalkmasıyla Türkiye’ye tedavi amaçlı gelen kişi sayısında artış yaşandığını aktardı. Türkiye’nin ağır vakalardaki cerrahi işlemlerde başarılı sonuçlar elde etmesi nedeniyle sağlık turizminde tercih edilen ülkeler arasında yer aldığını vurgulayan Çakmak, şunları söyledi: "Türkiye’ye Ortadoğu ülkelerinde başta Irak olmak üzere diğer Körfez Ülkeleri’nden gelenler var. Kuzey Afrika ülkeleri arasında Libya’dan tedavi amaçlı gelen kişi sayısı fazla. Ayrıca Türkiye, sağlık alanında ciddi yatırım ve başarılara imza attı. Norveç’te meme kanseri nedeniyle göğsü alınan bir kadın meme protezi için 6 yıl beklemek zorunda. Ayrıca tedavi masrafları Türkiye’de birçok ülkeye göre daha ucuz olduğu için tercih ediliyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2491 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim