• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Türkiye estetik turizminde ilk 5’e oynuyor

Türkiye estetik turizminde ilk 5’e oynuyor
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, Türkiye’nin estetik turizminde ilk beşe oynadığını belirterek, Türkiye’nin dış politikasındaki dalgalanmaların estetik turizmini de etkilediğini...

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, Türkiye’nin estetik turizminde ilk beşe oynadığını belirterek, Türkiye’nin dış politikasındaki dalgalanmaların estetik turizmini de etkilediğini söyledi.

Sağlık ve Estetik Turizmi hakkında bilgi veren Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, Türkiye’yi her şey dahil paketlerle az harcayan turistlerin gözdesi haline getiren tatil turizmindeki hataların, sağlık turizminde tekrarlanmadığını ifade ederek, “Yüksek konaklama ve personel standartları, Dünyaca kabul görmüş FDA ve CE onaylı cihazlar, Türk hekimlerinin başarısıyla birleşince Sağlık Turizmi sürekli yükselen bir ivme kazandı ve yükselmeye devam ediyor. Son 10 yılda gösterilen başarılar ardından Amerika ve Brezilya’dan sonra Türkiye sağlık turizminin parlayan yıldızı oldu” dedi.

Özdemir, “Hemen her branşta tedavi için gelen yabancı hastalar ve bu ülkelerde yaşayan gurbetçiler özellikle estetik cerrahi, göz ve zayıflama branşlarında tedavi olmak için Türkiye’ye geliyor. İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, Kuveyt, Libya, Mısır, Suriye, Türkmenistan gibi ülkelerden gelen yabancı hasta adayları ve gurbetçiler operasyon dönemi ve iyileşme sürecini Türkiye’de geçirip ülkesinde yeni bir hayata adım atıyor” diye konuştu. Özdemir, özellikle göz, diş ve plastik-estetik cerrahi gibi hastaların tedavi masraflarını kendilerinin ödediği (sigorta firmalarınca giderleri karşılanmayan) branşlarda Avrupa ülkelerine kıyasla tedavi kalitesi ve fiyatların Türkiye’de avantaj sağladığını belirtti. Yabancıların başta burun estetiği ve meme estetiği olmak üzere çeşitli cerrahi ameliyatlar için kendilerine başvurduğunu söyleyen Özdemir, bazı ülkelerden gruplar halinde hastaların gelip operasyon geçirdiğini 8-10 gün kadar tatil de yapıp ülkesine döndüğünü ifade etti.

“ESTETİK TURİZMİNİ, BİRDEN ÇOK OPERASYONUN YAPILARAK MALİYETLERİN DÜŞMESİ VE GÜNÜBİRLİK İZSİZ OPERASYONLARIN GELİŞTİRİLMESİ PATLATTI”

Özdemir, günümüzde tıptaki AR-GE çalışmalarının önemli kısmının estetik alanında gerçekleştiğini belirterek şöyle devam etti:
“Hastaları hastanede yatırmadan ya da daha çabuk evlerine yollamak, daha az izli ameliyatlar yapmak, karın germe, meme, burun gibi operasyonların bir arada yapılabilir oluşu ve hastaların izleme sürelerinin kısalması ve maliyetler Türkiye’ye ilgiyi artırdığı için bu sektör giderek gelişerek ülkeye hem döviz hem prestij sağlayacak.”

“AMELİYAT OLMADAN SONUCUNU GÖREBİLMESİNİN YABANCI HASTALAR ÜZERİNDE ETKİSİ BÜYÜK”

Burun ve göğüs gibi çok tercih edilen operasyonlarda hasta memnuniyetini artıran 3 boyutlu görüntüleme sistemi Vectra ile çalıştıklarına işaret eden Özdemir, “Bu sistemin istenen değişikliğin yüzde ve vücutta nasıl duracağını işlem öncesi tüm açılardan gösterebiliyor” dedi.

“KONFORLU LİPOSUCTİON VASER LİPOSELECTİON HASTALARININ BİR NUMARALI TERCİHİ”

“Vücutta hemen hemen hiç iz bırakmayan, tamamen doğal ve anatomik, hızla iyileşen ve kalıcı olarak tanımlayabileceğimiz sonuçlara ulaştıran Vaser Liposelection’ı bölgesel yağ fazlası olan kadınlar ve erkekler tatil öncesi ve tatil süresinde dahi tercih ediyor” diyen Özdemir şunları kaydetti:
“Sadece Yağ hücrelerini hedef alan, diğer dokulara zarar vermeyen bu yağ alma işlemi ayak bileğinden boyuna kadar hemen tüm bölgelere uygulanabiliyor. Ultrasonik dalgalarla sadece yağ dokusunun parçalayarak çevre dokuya (kas, damar, doku lifleri, sinir ve cilt) zarar vermiyor. Bu yöntemde hedeflenen yağ dokusu ultrason dalgaları ile parçalanarak sıvı şekilde aspire edildiği için klasik liposuction sonrası görülen düzensizlikler, çökmeler Vaser Liposelection ameliyatı sonrasında görülmez. Ağrı, sızı ve morluk çok daha az oluşur. Bu sebeple ağrılı, zahmetli ve istirahat gerektiren klasik Liposuction’ın aksine tatil ve sağlık turizmi için Türkiye’de bulunanlarca da tercih edilir. Erkeklerde meme büyümesi olarak tanımlayabileceğimiz Jinekomasti sorununu da 1.5 saatlik ve istirahat gerektirmeyen bir şekilde çözen bu yöntem; sağlık turizmi için gelen erkeklerin yanı sıra tatile çıkmak üzere olan ve meme büyümesi sorunu bulunan ülkemizdeki erkek hastalarca da tercih ediliyor.”

“DİŞ ESTETİĞİNDE FİYATLAR YURTDIŞINA ORANLA YÜZDE 50’DEN AVANTAJLI”

Diş estetiğinin ve diğer diş tedavilerinin Türkiye’de Avrupa ve Amerika’daki muadillerine göre yüzde 50’nin üzerinde avantaj sağladığına dikkat çeken Özdemir, kendilerinin de ArtPlast bünyesinde diş ünitesi oluşturdukları, estetik cerrahi hastalarının gerek vakitten kazanmak, gerekse kullandıkları Zoom 2 gibi Amerikan Sağlık Örgütü FDA onaylı diş beyazlatma sistemiyle dişlerini beyazlatarak estetiklerini tamamlamak için böyle bir yapılanmaya gidildiğini bildirdi.

“ARAPLAR ZAYIFLAMAK VE GÜZELLEŞMEK, AVRUPALILAR BURUN OPERASYONU VE SAÇ EKİMİ İÇİN GELİYOR”

Yurtdışından gelenlerin çoğunluğunu da estetik, laserle göz operasyonu, saç ektirme ve zayıflamak isteyenlerin oluşturduğuna işaret eden Özdemir, her yıl ortalama 350 bin kişinin sağlık turizmi denilebilecek hareketlilik çerçevesinde Türkiye’ye geldiğine dikkat çekti. Özdemir, “Avrupa’da bir burun ameliyatı 15 bin Euro’ya yapılırken, bu rakam bizde 2 bin 500-3000 Euro. Sağlık turizminde en büyük paya 5,5 milyar dolar ile ABD sahip. Onu 3,5 milyar Euro ile Avrupa izliyor. Türkiye’de yeni yeni canlanmaya başlayan bu sektörün hacmi ise 20 milyon doları buluyor. Ancak Türkiye, tesis sayısı ve kalitesi bakımından Avrupa’da 4. sırada geliyor. Bu yüzdelerin yarısı kadarı da estetik turizmine ait” şeklinde konuştu.

“ONE MİNUTE ERTESİ İSRAİLLİ HASTALAR AZALDI, ORTADOĞULU HASTALAR ARTTI”

Türkiye’nin dış politikasındaki dalgalanmaların estetik turizmini de etkilediğini ifade eden Özdemir, “One Minute” çıkışı ve Mavi Marmara olaylarından sonra İsrail’den gelen taleplerin azaldığını söyledi. Buna mukabil özellikle Suriye’de vizenin de kalkmasıyla taleplerin hızla arttığını belirten Özdemir, Ortadoğuluların güzelleşmek ve incelmek için halen öncelikle Avrupa’yı tercih ettiğini ve Türkiye’nin bu pastadan önümüzdeki yıllarda daha büyük pay alacağını da sözlerine ekledi.

Türkiye’nin estetik turizminde Güney Afrika, Brezilya gibi kendini tanıtamadığını savunan Özdemir, Türkiye‘de dünya ölçülerinde operasyonlar gerçekleştirildiği, ancak bunun yeterince tanıtılmadığını düşündüğünü söyledi. Yurtdışında yapılacak tanıtımlarla Estetik turizmine büyük katkı sağlanacağını belirten Özdemir, yabancı hasta sayısının henüz arzu edilenin altında olma nedenini de Türkiye’deki ameliyat sonrası kalacak yer ve bakım eksikliğine, Türkiye’nin gelişmekte olan ülke olması gibi imaj problemlerine ve yaşanan teröre bağladığını kaydetti. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4654 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim