• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı Sağlık Denetçi Yardımcısı Alım İlanı (9 Kasım - 19 Kasım)

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı Sağlık Denetçi Yardımcısı Alım İlanı (9 Kasım - 19 Kasım)
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı Sağlık Denetçi Yardımcısı Alım İlanı (9 Kasım - 19 Kasım) Devlet Personel Başkanlığı web sitesinde yayımlandı.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU SAĞLIK DENETÇİ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

I. GENEL BİLGİLER

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığında görevlendirilmek üzere genel idare hizmetleri sınıfında boş bulunan 7. dereceli otuzbeş (35) adet Sağlık Denetçi Yardımcısı kadrosu için iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlar arasından Sağlık Denetçi Yardımcısı alınacaktır.

Başvurular 9 Kasım 2015 Pazartesi günü başlayıp 19 Kasım 2015 Perşembe günü saat 17:30’da sona erecektir. Sınava katılmak isteyen adayların Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları veya sınav başvuru formu, 3 adet fotoğraf, KPSS Sonuç Belgesi ve yükseköğrenim diploması veya bitirme belgesinin A4 boyutunda fotokopisini postayla göndermeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeden dolayı süresinde ulaşmayan müracaatlar işleme konulmayacaktır.

Sınava katılmak isteyen adaylar başvuru formu ve sınavla ilgili bilgileri içeren duyuru metnini Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu resmi internet sitesinden (www.tkhk.gov.tr) temin edebileceklerdir.

II. SAĞLIK DENETÇİ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

Sağlık Denetçi Yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için aşağıdaki nitelikleri taşımak gerekir:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) İktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

c) Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuzbeş yaşını doldurmamış olmak,

ç) Sağlık durumu bakımından yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak,

d) T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 05-06 Temmuz 2014 veya 04-05 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS), KPSS P40 puan türünden 80 ve daha yüksek puan almış olmak gerekmektedir.

Sınava başvuran adaylardan 05-06 Temmuz 2014 veya 04-05 Temmuz 2015 KPSS P40 puanı sonuçlarına göre alınacak kişi sayısının 20 katı aday (700 kişi) söz konusu puan türündeki başarı sıralaması dikkate alınarak yazılı sınava çağrılacaktır.

Ancak son sıradaki adayla aynı puanı almış olan adaylar da sınava katılmaya hak kazanır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar 24 Kasım 2015 tarihinden itibaren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu resmi internet sitesinden (www.tkhk.gov.tr) ilan edilecek olup, kişilere ayrıca özel bir duyuru yapılmayacaktır.

III. BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE İSTENİLEN BELGELER

Adaylar, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu resmi internet sitesinde (www.tkhk.gov.tr) ilan edilen “Sağlık Denetçi Yardımcılığı Sınav Başvuru Formu’nu açık ve eksiksiz olarak doldurup, fotoğraf yapıştırıp ıslak imzalı olarak, aşağıda istenen belgeler ile birlikte Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı İstanbul Cad. No: 52 P.K. 06434 Ulus/ANKARA adresine posta yoluyla veya hafta içi mesai saatleri içerisinde şahsen başvuruda bulunabileceklerdir.

Sağlık Denetçi Yardımcılığı Giriş Sınavına Girmek İsteyen Adaylardan İstenen Belgeler;

1) Kurumun resmi internet sitesinden temin edilerek, başvuru sahibi tarafından açık ve eksiksiz doldurulmuş, fotoğraf yapıştırılmış ıslak imzalı Sağlık Denetçi Yardımcılığı sınav başvuru formu,

2) KPSS sonuç belgesi,

3) Üç adet fotoğraf,

4)Yükseköğrenim diploması veya bitirme belgesinin fotokopisi (A4 boyutunda),

Yukarda sayılan belgelerin, 19 Kasım 2015 Perşembe günü saat 17:30’a kadar Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı’na teslim edilmesi şarttır. Postadaki gecikmeler nedeniyle süresi içinde Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı’na ulaşmayan, eksik belge ve bilgileri bulunan ve şartları taşımadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru tarihi olarak, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı evrak birimine giriş tarih ve saati esas alınacaktır.

Sınav başvurusu için müracaat edilecek yer:

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı İstanbul Cad. No: 52 P.K. 06434 Ulus/ANKARA

Telefon: (0312) 341 10 53 Faks: (0312) 341 10 63

E posta: [email protected]

IV. SINAV KONULARI:

Yazılı Sınav; Sağlık Denetçi Yardımcılığı giriş sınavı, aşağıdaki konulardan seçilmek suretiyle ve yürürlükteki mevzuat hükümleri esas alınarak klasik sınav şeklinde, iki oturum halinde yapılacaktır.

Yazılı Sınav Konuları:

a) Hukuk;

1) Anayasa hukuku (genel esaslar),

2) İdare hukukunun genel esasları, idari yargı, idari teşkilat,

3) Ceza hukuku (genel esaslar ve memur suçları),

4) Medeni hukuk (genel esaslar ve ayni haklar),

5) Borçlar hukuku (genel esaslar),

6) Ticaret hukuku (genel esaslar),

7) Ceza muhakemeleri usulü hukuku (genel esaslar).

b) İktisat;

1) İktisat teorisi (mikro iktisat, makro iktisat),

2) İktisadi düşünceler ve doktrinler tarihi,

3) Para, banka, kredi ve konjonktür,

4) Uluslararası iktisadi ilişkiler ve teşekküller,

5) İşletme iktisadı,

6) Güncel ekonomik sorunlar.

c) Maliye;

1) Genel maliye teorisi ve maliye politikaları,

2) Kamu giderleri,

3) Bütçe.

ç) Muhasebe;

1) Genel muhasebe,

2) Bilanço analizi ve teknikleri,

3) Ticari hesap.

d) Kompozisyon (genel, güncel ve sosyo-ekonomik konular)

V. SINAV TARİHİ, YERİ VE SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacaktır. Yazılı Sınav, 20 Aralık 2015 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylara sınavın yapılacağı yeri, tarihi ve saati belirten fotoğraflı “Sınav Giriş Belgesi” verilecektir. Sınav giriş belgesi adayların başvuru formunda belirttikleri e-posta adreslerine gönderilecek olup, herhangi bir nedenle belgesini alamayan adaylar, 18 Aralık 2015 tarihi saat 17:30’a kadar Başkanlığımızın yukarıda belirtilen adresinden de şahsen alabilecektir. Adaylar sınava; sınav giriş belgesi ile fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi) kontrol edildikten sonra alınacaktır. Adaylar istenildiğinde söz konusu belgeleri sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdür.

SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Sağlık Denetçi Yardımcılığı giriş sınavında; her konu grubu için tam not 100’dür. Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için her konu grubu için alınan notun 50’den ve konu gruplarının aritmetik ortalamasının da 70’ten aşağı olmaması gerekir.

Sözlü Sınav; Yazılı sınavda başarı gösteren adaylar arasından en yüksek nottan başlanmak suretiyle alınacak Sağlık Denetçi Yardımcısı sayısının 4 (dört) katını aşmayacak sayıda aday sözlü sınava çağrılacaktır.

Yazılı sınavda başarı göstererek sözlü sınava girecek olanların listesi, sözlü sınavın yapılacağı yer, tarihi ve saati Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu resmi internet sitesinden (www.tkhk.gov.tr) ilan edilecek olup, ayrıca adaylara yazıyla bildirilecektir.

Sözlü sınavda aday;

a) Yazılı sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden değerlendirmeye tabi tutulur.

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için Komisyon Başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması şarttır.

VI. SAĞLIK DENETÇİ YARDIMCILIĞINA GİRİŞ SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ, SONUÇLARIN İLANI VE İTİRAZ:

Sağlık Denetçi Yardımcılığı sınavını başarmış sayılmak için giriş sınav notunun 70’ten az olmaması gerekir. Giriş sınavı notu, yazılı sınav notu ile sözlü sınav notu toplamının ortalaması alınarak bulunur.

Sınavda başarı gösterenlerin sayısı kadro sayısından fazla ise giriş sınavı notu en yüksek olandan başlayarak kadro sayısı kadar kişi tercih edilir. Giriş sınavı notunun eşitliği halinde, sırasıyla yazılı sınav notu ve KPSS puanı yüksek olan aday öncelik kazanır.

Sağlık Denetçi Yardımcılığı giriş sınavında başarılı olanlara yazılı tebligat yapılacak olup kazananların listesi ayrıca Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu resmi internet sitesinden (www.tkhk.gov.tr) ilan edilecektir.

Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına itiraz, sınav sonuçlarının ilan gününden başlamak üzere 5 işgünü içinde Komisyona yapılır.

VII-DİĞER HUSUSLAR

Başvuru evraklarında zımba kullanılmayacak olup, fotoğraf yapıştırıcı ile yapıştırılacaktır.

Adayların kimlik tespitini sağlamak için T.C. kimlik numaralı ve fotoğraflı nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi ile kullanım süresi dolmamış pasaport belgesinden herhangi birini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Bunlardan birinin olmaması durumunda aday sınava alınmayacaktır.

Yazılı sınavda tükenmez kalem kullanılacağından, adayların yanlarında tükenmez kalem bulundurmaları gerekmektedir.

Adayların cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, cep bilgisayarı, hesap makinesi, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan cihazlarla, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlarla sınava girmeleri kesinlikle yasaktır. Bu yayın, araç ve cihazları yanında bulunduranların durumları tutanakla tespit edilerek bu adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sınav sırasında kopya çeken, kopya veren veya bunlara teşebbüs edenler ile sınav kağıtlarına belirtici işaret koyanların durumları tutanakla tespit edilerek bu adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacaktır.

Yazılı sınavda başarı gösteren adaylardan yükseköğrenim diploması veya bitirme belgesinin aslı sözlü sınavdan önce istenecektir.

Giriş sınavı sonucunda başarılı olan adaylar, tebliğ tarihinden itibaren, belirtilen belgeler ile on beş gün içerisinde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığına şahsen başvurmak zorundadır.

Sınavı kazananlardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar hiç bir hak talebinde bulunamazlar ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5226 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim