• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun ihale işlemleri

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun ihale işlemleri
Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinin satın alma işlemlerini düzenleyen genel yazı yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinin satın alma işlemlerini düzenleyen genel yazı yayımlanmıştır;

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

Finans Hizmetleri Başkan Yardımcılığı

 

Sayı: B.10.1.TKH.0.14.00.00/949/97 27/03/2012

Konu: Satın alma işlemleri

 

 

…………….VALİLİĞİNE

(İl Sağlık Müdürlüğü)

 

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili, 663 Karar Sayılı, Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 02.11.2011 tarih ve 28103 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Mezkûr Kanunun Geçici 5. maddesine göre en geç 02.11.2012 tarihine kadar Kamu Hastane Birlikleri oluşturulacaktır.

 

Birlik bünyesinde bulunan kurumların ihtiyaçlarının karşılanmasında uygulama birliğinin sağlanabilmesi,  kaynakların ekonomik ve verimli kullanılması, ihtiyaçların uygun şartlarda ve zamanında sağlanması, Birlikler kurulduktan sonra yaşanması muhtemel sorunların önlenebilmesi için Kurumumuza bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri, satınalma işlemlerinde aşağıdaki hususlara göre hareket edeceklerdir.  

 

A)    Mal Alımları:

 

Çerçeve anlaşma ihaleleri, toplu alımlar, azami stok miktarı ve stok yönetimi uygulamaları, kapasitesi küçük olan hastanelerin ihtiyaçlarının kapasitesi büyük olan hastanelerce karşılanması gibi konularda yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, Bakanlığımız (Strateji Geliştirme Başkanlığı) tarafından yayımlanan genelgeler doğrultusunda işlem tesis edilmeye devam edilecektir.

 

B) Hizmet Alımları:

 

1.  Bilindiği üzere, 04.01.1961 tarihli ve 209 sayılı Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon)Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanunun 3 üncü maddesinde; “Döner sermayeli işletmeler, süreklilik arz eden hizmet alımları ile maliyeti yüksek ve ileri teknoloji ürünü olan tıbbî cihazların hizmet alımı yoluyla temini veya kiralanması için döner sermaye kaynaklarından, gelecek yıllara yaygın yüklenmelere girişebilir.” şeklinde yer alan hüküm doğrultusunda kurumlarımız, süreklilik arz eden hizmet alımlarında döner sermaye kaynaklarından gelecek yıllara yaygın yüklenmelere (birkaç yılı kapsayan sözleşmeler) girişebilmektedirler.

 

Diğer taraftan, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun “Gelecek yıllara yaygın yüklenmeler” başlıklı 28 inci maddesinde yer alan hükümler ile Bakanlığımızca yayımlanan 05.06.2008 tarihli ve 2008/42 sıra nolu genelgede yer alan hükümler doğrultusunda da, Bakanlığımıza bağlı kurumlarımız döner sermaye kaynaklarından yapacakları kit karşılığı cihaz kullanma uygulaması alımlarında süresi üç yılı geçmemek üzere gelecek yıllara yaygın yüklenme yapabilmektedirler.

 

Bu bağlamda süreklilik arz eden hizmet alımları, tıbbı cihaz hizmet ve tıbbi hizmet alımları ile kit karşılığı cihaz kullanma uygulaması alımlarında;

 

a.  Bu yazının yayım tarihi itibarıyla ilana çıkılmamış söz konusu ihalelerde işin bitim tarihi en geç 31.12.2012 tarihi olacak şekilde ihale dokümanları hazırlanacaktır.

 

b.  Bu yazının yayım tarihi itibarıyla ilana çıkılmış ve ihale tarihi gelmemiş ihaleler ile ihale tarihi gelmiş ve teklifleri değerlendirme aşamasında olan ihaleler, ihale mevzuatı çerçevesinde sonuçlandırılarak karara bağlanacaktır.

 

c.   Sözleşmeye bağlanmış ihalelerde ise sözleşme hükümleri doğrultusunda hareket edilecektir.

 

2.  12 Mayıs 2009 tarihli ve 2009/32 sıra nolu genelge çerçevesinde geliştirilen “Hizmet Alımları Kapsamında Çalıştırılan Azami İşçi Sayısının Tespiti Sistemi”nde; 2012 yılı Ocak döneminde girilen verilere göre çalıştırabileceği işçi sayısı mevcut işçi sayısından fazla olan, başka bir ifade ile sisteme göre eksik işçisi bulunan kurumlarımız, bu yazının yayımlandığı tarih itibarıyla çalıştırdıkları mevcut işçi sayısını kesinlikle artırmayacaklardır. Bu kurumlarımız herhangi bir nedenle işten ayrılan işçinin yerine yüklenicilerden yeni işçi istihdam etmelerini isteyebileceklerdir.

 

3.  Bakanlığımızca (Strateji Geliştirme Başkanlığı) yayımlanan 06 Ağustos 2010 tarihli ve 2010/56 sıra nolu genelge uyarınca; İl Sağlık Müdürlüklerince laboratuar hizmet sunumu ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla il düzeyinde yapılan ve ilana çıkılmamış toplu alımlarda, işin bitim tarihi en geç 31.12.2012 tarihi olacak şekilde ihale dokümanları hazırlanacaktır.  

 

C) Diğer Hususlar:

 

1. Mevcut sözleşmeleri bitecek olan kantin, kafeterya, çay ocağı gibi ticari alanların kiraya verilme işlemlerine hemen başlanacaktır. Ancak ticari alanlar 31.12.2012 tarihini geçmeyecek şekilde kiraya verilecektir. Yazının yayımlandığı tarih itibari ile ihale duyurusu yapılmış olan kiraya verme ihaleleri ise ihale mevzuatı çerçevesinde sonuçlandırılacaktır.

 

2. Kamu Hastane Birlikleri kuruluncaya kadar, kurumlarımızda hizmet sunumunun aksatılmadan sürdürülebilmesi, doğru ihtiyaç planlamasının yapılıp etkin ve ekonomik bir tedarik sürecinin takip edilmesi önem arz etmektedir. Bu nedenle, il sağlık müdürlüklerimiz ve tüm kurum yöneticileri bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerdir.

Bilgilerinizi ve konunun Kurumumuza bağlı tüm hastane ve ağız ve diş sağlığı merkezlerine duyurulmasını önemle rica ederim.        

        

Uz.Dr. Hasan ÇAĞIL

Kurum Başkanı

 

 

DAĞITIM

Gereği                                                       Bilgi:

81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)         Hukuk Müşavirliğine

                                                       Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığına

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16882 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim