• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı kuruldu

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı kuruldu
Vakfın kurucu başkanı Doç. Dr. Çelik: "Son yıllarda metabolik sendrom ve özellikle tip 2 diyabet, tüm dünyayı tehdit eden global bir sağlık problemi haline gelmiştir."

Tip 2 diyabet hastalığına cerrahi yollarla çözüm getiren metabolik cerrahi ameliyatları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı kuruldu.

Vakfın kurucu başkanı Doç. Dr. Alper Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, vakfın ana amacının, Türkiye'de 7 yıldır uygulanan metabolik cerrahi yöntemi hakkında bilinçlendirme faaliyetleri yürütmek olduğunu belirtti.

Kilo problemleri, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve kolesterol metabolizması bozuklukları ile seyreden tabloya metabolik sendrom, bunun ameliyat yöntemleriyle tedavisine de metabolik cerrahi ismi verildiğini aktaran Çelik, "Son yıllarda metabolik sendrom ve özellikle tip 2 diyabet, tüm dünyayı tehdit eden global bir sağlık problemi haline gelmiştir. Vakfımız bilimsel bilgiler ışığında halkımızı metabolik sendrom ve bunun cerrahi tedavisi hakkında bilgilendirmek amacıyla kurulmuştur" ifadelerini kullandı.

Çelik, günümüzde tip 2 diyabet ve hipertansiyon, yüksek kolesterol ve kilo problemlerinin en etkili tedavisinin cerrahi olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Tek bir müdahale ile tüm bu hastalıklarda yüzde 90'ın üzerinde başarı sağlayan başka bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Ancak, bilinmesi gereken en önemli nokta metabolik cerrahi ameliyatları obezite ameliyatlarından farklıdır. Bu ameliyatlardan sonra ömür boyu vitamin ve mineral takviyelerine de gerek yoktur. Bizler vakfımızı bu konularda halkımızı ve hekim arkadaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla kurduk."

Alper Çelik, vakfın, metabolik cerrahi konusunda sağlık çalışanı ve hekim yetiştirmeyi, konuyla ilgili bilimsel araştırmalar yapmayı ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeyi de hedeflediğini bildirdi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3582 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim