• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Türkiye ve Avrupa'nın en büyük sağlık tesisi

Türkiye ve Avrupa'nın en büyük sağlık tesisi
Devletten bir teşvik primi almadığının altını çizen Doğan " Türkiye ve Avrupa'nın en büyük sağlık tesisini inşa ediyoruz. 500 kişiye iş istihdamı sağlıyoruz. Tek hedefimiz Türkiye tanıtımına ve ekonomisine katkıda ...

Devletten bir teşvik primi almadığının altını çizen Doğan " Türkiye ve Avrupa'nın en büyük sağlık tesisini inşa ediyoruz. 500 kişiye iş istihdamı sağlıyoruz. Tek hedefimiz Türkiye tanıtımına ve ekonomisine katkıda bulunmaktır." dedi.

Bakan Şimşek, Avrupa'nın en büyük termal tesisinin temelini attı

Avrupa'nın en büyük termal otel ve tesisinin temeli Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından atıldı.

Balıkesir'in Edremit ilçesine Güre beldesine kurulacak Hattuşa Termal Tesisleri 12 blok 144 daireden oluşacak. Tesiste 5 yıldızlı otel ve rezidans daireleri yer alacak.

Geniş katılımlı temel atma törenini Bakan Şimşek'in yanı sıra Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka ve çok sayıda vatandaş izledi. Bakan Şimşek, törende yaptığı konuşmada eğitim alanında yaptıkları çalışmalara işaret ederken, "Milli Eğitim Bakanlığı'na bütçeden 4 kattan fazla pay ayırdık. 7,5 milyardan şimdi 32 milyar lira seviyelerine çıkarttık. TÜBİTAK'a 80 yıllık cumhuriyet tarihinde verilen kaynaktan daha fazlasını verdik." ifadelerini kullandı.

Körfez ile Balıkesir arasındaki duble yolun tamamlanması sözü veren Bakan Şimşek "Turizm sektöründe şu anda dünyada yabancı turist çekmede 7. sıradayız. Bu sene dışarıda yaşayan vatandaşlarımıza da katarsanız, toplam turist sayısında 31 milyonu aşacağız. Turizm gelirinde ise 9. sıradayız. Aslında birçok sektörde bugün Türkiye dünyada ilk 10'lara ve ilk 15'lere girmeye başladı. Avrupa'nın 6. en büyük ekonomisiyiz. İnşallah birçok büyük ülkeyi 2040'lı, 2050'li yıllarda geride bırakacağız. Ben buna inanıyorum." dedi.

Avrupa'da son bir yılda istihdamında rekor kırdıklarını kaydeden Şimşek "Avrupa'da istihdam oluşturan bir tek ülke Almanya son 10-12 ayda 3 milyon vatandaşına iş imkanı sağlamıştır. Biz ise aynı süre zarfında yaklaşık 6 milyon vatandaşımıza iş bulduk. Türkiye istihdam oluşturmada son bir yılda Avrupa'da rekor kırdı." diye konuştu.

Tesisin, bin 500 yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük Termal tesisi olacağını belirten Hattuşa Termali Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan ise ''Tesisin tamamı 60 milyon euroya mal olacak. Yatırımın şu ana kadar 20 milyon euroluk kısmını gerçekleştirdik. Hedef kitlemizi Avrupalı turistler olarak belirlediğimizden dolayı projeyi Avrupa bazında ele aldık." şeklinde konuştu.

Devletten bir teşvik primi almadığının altını çizen Doğan " Türkiye ve Avrupa'nın en büyük sağlık tesisini inşa ediyoruz. 500 kişiye iş istihdamı sağlıyoruz. Tek hedefimiz Türkiye tanıtımına ve ekonomisine katkıda bulunmaktır." dedi.

İki yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak tesisin temel atma töreninin ardından vatandaşlara soğuk sandviç ve lokma tatlısı ikram edildi. Güre halkının da büyük ilgi gösterdiği törende öğrencilerin sahnelediği yöresel oyunlar beğeni ile izlendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2652 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim