• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye'de 'corona virüsü'nden ilk ölüm

Türkiye'de 'corona virüsü'nden ilk ölüm
Sağlık Bakanlığı, Suudi Arabistan'a çalışma amacıyla giden ve Türkiye'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden kişinin MERS virüsü (corona virüsü) taşıdığının tespit edildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, Suudi Arabistan'a çalışma amacıyla giden ve Türkiye'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden kişinin MERS virüsü(corona virüsü) taşıdığının tespit edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hatay ili nüfusuna kayıtlı olup, Suudi Arabistan'a çalışma amacıyla giden bir vatandaşın Türkiye'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Hastadan alınan örneklerin Bakanlığımız Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarında yapılan analiz sonucuna göre söz konusu hastanın MERS virüsü taşıdığı tespit edilmiştir. Yapılan araştırma sonucunda Suudi Arabistan'da çalışan hastanın, Türkiye dönüşü öncesinde son 10 gündür devam eden sağlık şikayetleri olduğu saptanmış olup, 6 Ekim 2014 tarihinde Türkiye'ye döndüğü ve uçaktan indikten sonra doğrudan özel bir sağlık kuruluşuna başvurduğu bilgisi alınmıştır. Durumunun ağır olması sebebiyle yoğun bakım şartlarında tedavisi yapılan hastamız, 11 Ekim 2014 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Hastadan alınan örneklerin Ankara'daki Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarında incelenmesi sonucu hastanınMERS-CoV olduğu bugün anlaşılmıştır.''

''Uçaktaki yolculara ulaşmak için çalışmalar başlatıldı''

Hastanın MERS virüsü taşıdığı tespit edildikten sonra derhal Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü ile temasa geçildiği belirtilen açıklamada, hastanın ailesi ve sağlık personeli dahil tüm temaslı kişilerin tespit edilerek gerekli bilgilendirmenin yapılmasının istendiği bildirildi.

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne de durumun bildirildiğine işaret edilen açıklamada, ''Hastanın Suudi Arabistan'a bağlı özel bir havayolu şirketine ait tarifeli yolcu uçağı ile ülkemize giriş yaptığı uçaktaki yolcuların bilgileri istenmiştir. Söz konusu uçak mürettebatına, yolcu listesinde yer alan tüm yolculara ulaşmak üzere gerekli çalışmalar başlatılmıştır'' ifadeleri kullanıldı.

Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğünün Türk vatandaşlarını aile hekimlerine, yabancı uyrukluları ise konsolosluklara bildirme çalışmalarına devam edildiği kaydedilen açıklamada, ''Bakanlık olarak bu sürecin tüm aşamaları bilgi ve kontrolümüz dahilinde planlanmıştır ve takibi de titizlikle yapılacaktır'' görüşüne yer verildi.

Bu haber toplam 1971 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim