• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye'de kanser artış hızı beklentilerin altında

Türkiye'de kanser artış hızı beklentilerin altında
Sağlık Bakanlığı Kanserle Mücadele Daire Başkanı Doç. Dr. Gültekin: "Türkiye'de son yıllardaki hem erkek hem de kadınlarda kanser artış hızı beklediğimizin altında"

Sağlık Bakanlığı Kanserle Mücadele Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, "Türkiye'de son yıllardaki hem erkek hem de kadınlarda kanser artış hızı beklediğimizin altında" dedi.

Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği'nce 7'ncisi gerçekleştirilen "Uluslararası Onkoloji Günleri" kapsamında, Muş Öğretmenevi'nde panel düzenlendi.

Gültekin, burada yaptığı konuşmada, kanserin dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer aldığını belirterek, Türkiye'de ise ikinci sırada bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'de ve dünyada kanser artışının devam etiğini dile getiren Gültekin, "Türkiye'de son yıllardaki hem erkek hem de kadınlarda kanser artış hızı beklediğimizin altında. Gelişmiş ülkelerle kıyasladığımızda tütün, obezite ve fiziksel aktivite azlığı ülkemizde ciddi sorunlar arasında. Bunların kontrolünde başarıyı sağlayamazsak kanseri tam anlamıyla kontrol altına almamız pek mümkün değil" diye konuştu.

Vali Vedat Büyükersoy da Muş'un artık bu gibi önemli kongrelerle anılmasını istediklerini belirterek, kanserin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ifade etti.

Herkesin kansere çok yakın olduğunun altını çizen Büyükersoy, "Hepimiz potansiyel bir kanser hastasıyız. Kanser tedavisinde erken teşhisin önemi büyük. Belki de en fazla ihmal ettiğimiz konu, doktora gitmemek. Onun için biz vatandaşlarımızın erken teşhis için doktora gitmelerini ve kanseri teşhis edip, tedavi edilmesini arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği Başkanı Salih Yüce ise en büyük hedeflerinin başında toplumun kaynağı olan çocukları ve gençleri kansere karşı korumak geldiğini söyledi.

Kanserin çok tehlikeli bir sağlık problemi olduğuna dikkati çeken Yüce, "Erken teşhis kanser tedavisini kolaylaştırıyor. Sınır tanımayan bir hastalık olan kanserde uluslararası ve ulusal düzeyde deneyimlerin ve iyi örneklerin paylaşılması büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2915 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim