• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Türkiye'de laparoskopik cerrahi uygulamaları

Türkiye'de laparoskopik cerrahi uygulamaları
ESOGÜ Tıp Fakültesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hassa: "Türkiye'den başka ülkelere gitmeye gerek yok. Dünyanın birçok ülkesinden insanlar Türkiye'ye gelip tedavilerinin ardından ülkelerine dönüyor"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hikmet Hassa, Türkiye'nin laparoskopik cerrahide (kapalı ameliyat) iyi bir noktada bulunduğunu ve yurt dışından hastalara da başarıyla hizmet verildiğini bildirdi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı, Jinekolojik Endoskopi Derneği ve Türkiye Jinekoloji Derneği Eskişehir Şubesince düzenlenen "Laparoskopi ve Histereskopi Kursu", fakültede başladı.

Hassa başkanlığındaki ekip tarafından verilen kursta, 5 laparoskopi ve histereskopi iş istasyonunda uygulamalar anlatılıyor.

Çevre illerden kadın doğum uzmanlarının katıldığı kurs, yarın sona erecek.

Hassa, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir için gurur duyulacak konulardan birinin kapalı ameliyatlar olduğunu söyledi.

Üniversitede, 1979 yılından bu yana bu alanda hizmet verildiğini aktaran Hassa, şunları kaydetti:

"Çok büyük bir deneyim ve birikimimiz var. Çok büyük bir ekip çalışması yürütüyoruz. Halkın 'kapalı ameliyat' olarak adlandırdığı rahimin alınması, yumurta kistlerinin çıkarılması, miyomların çıkarılması ameliyatlarını yapıyoruz. Bu kursta da bilgi paylaşımı amaçlandı. Türkiye'de önemli deneyimleri olan hekim arkadaşlarımız davet edildi. Eskişehir, Çanakkale, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Şanlıurfa'dan gelen arkadaşlarımız, buradaki uygulamalarımızı görüyor."

Son yıllarda sağlık alanında yaşanan gelişmelere paralel olarak yurt dışından gelen hastaların Türkiye'de tedavi edildiğini anlatan Hassa, kapalı ameliyatın sadece sezaryen işleminde gerçekleştirilemediği bilgisini verdi.

Türkiye'nin, kapalı ameliyatlarda geldiği noktaya değinen Hassa, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Teknoloji, Avrupa'da da Amerika'da da bir yerlerden satın alınıyor. Beceri, hiçbir şekilde sıkıntı vermeyecek ölçüde Türk doktorlarında var. İmkanları olan yerde bu beceriyi değerlendirebileceklerse oralarda da bu mükemmel sonuç veriyor. Bugün Türkiye'de çok önemli ve başarılı merkezler bulunuyor. Dünya çapında ilk defa tek delikten girerek rahim alma ameliyatını bir Türk doktor yaptı. Bunların hepsi, bizlere gurur verecek çalışmalardır. Türkiye'den başka ülkelere gitmeye gerek yok. Dünyanın birçok ülkesinden insanlar Türkiye'ye gelip tedavilerinin ardından ülkelerine dönüyor."

Bu haber toplam 1797 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim