• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Türkiye'de 'Mobil Eczane' ilk Kütahya'da

Türkiye'de 'Mobil Eczane' ilk Kütahya'da
Türkiye'de 'Mobil Eczane' ilk defa Kütahya'da başladı

AKP Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu yaptığı açıklamada sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde köylere ve eczanelerin olmadığı yerlere "Mobil Eczane" uygulmasını başlatıklarını belirterek, hiçbir köyün ilaçsız kalmayacağını ifade ederek "Mobil Eczane" hakkında bilgi verdi.
Saraçoğlu, ülke genelinde 32 ilde uygulamaya geçilen “aile hekimliği” uygulamasına Kütahya'da 4 Ocak 2010’da geçildiğini hatırlatarak, reform programları çerçevesinde Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacılar Birliği arasında 18.09.2009 tarihinde yapılan protokoller gereği Eczanesi bulunmayan yerleşim birimlerinde yaşayan vatandaşlara ilaç temin etmek için “Mobil Eczane” uygulamasına Türkiye’de ilk defa 26 Nisan 2010 tarihinde Kütahya'da başlatıldığını belirtti.
Söz konusu protokol çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Kütahya genelindeki 154 eczaneden 129’u ile anlaştıklarını söyleyen Saraçoğlu, bu kapsamda eczanesi bulunmayan 190 bin Kütahyalıya ilaçları "Mobil Eczaneler" aracılığı ile kendilerine ulaştırdıklarını vurguladı.
Mobil Eczane hakkında detaylı bilgiler veren Saraçoğlu konuşmasına şöyle devam etti:
"Bugün bu kapsama giren herhangi bir köyümüze giden aile hekimimizin yazdığı reçete ertesi gün nöbetçi eczane tarafından vatandaşımıza, köylümüze ilaç olarak ulaştırılacaktır. Kütahyamıza hayırlı olsun. Bu uygulamaların hızla diğer illerde de hayata geçeceğini biliyoruz. Bu vesile ile uygulamayı başlatan İl Sağlık Müdürlüğü ve eczacılarımıza Kütahyamız adına şükranlarımız sunuyoruz. (Bu projenin kapsadığı alanlar ve detayları Sağlık Müdürlüğü internet sayfasına konulmuştur.) Yine sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında Türkiye genelinde 16 Mayıs 2010 itibariyle genel bir uygulamaya ilk defa geçilecek ve ilaç kutularında barkot kesme devri kapanacaktır."
Gündemki konulara da değinen Saraçoğlu Anayasa değişikliği konusunun Cumhurbaşkanı'nın imzasından sonra halka götürüleceğini belirterek, halktan gelecek her türlü cevaba saygılı olacaklarını belirtti.
Saraçoğlu;"Yasayı Cumhurbaşkanımız da onaylarsa milletimize sorulacaktır. Parlamento da gösterilen direncin ve CHP, MHP, BDP dayanışmasının asıl sebebinin bu konunun halkımıza sorulacağı onun hakemliğine gidileceği korkusudur. Çünkü onlarda çok iyi biliyorlar ki kendi tabanları da bu değişime evet diyecektir. Aziz milletimiz olup bitenleri hiçbir yoruma ve izaha gerek duymadan izlemekte ve sandığın kendi önüne gelmesini sabırla beklemektedir. Bizler de AKP olarak kendi milletvekillerine oy hakkı vermeyenlerle, onların özgürlüklerini kısıtlayanlarla, kendi tabanlarında binlerce 12 Eylül mağdurunun çığlıklarını duymayanlarla, partilerinin kapatılmasını yegane varlık sebebi sayanlarla her ortamda ve meydanlarda tartışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu olup bitenleri yüce milletimize tek tek anlatacağız. Onlar mahkeme kapılarına giderken biz halkımızın huzuruna gideceğiz" dedi.
 

akisgazetesi

Bu haber toplam 5892 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim