• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye'den Sağlık turizmi açılımı

Türkiye'den Sağlık turizmi açılımı
Türkiye Sağlık Turizmi Tanıtım Organizasyonu'nun (TUHETO) sektör temsilcileri, ...

Türkiye Sağlık Turizmi Tanıtım Organizasyonu'nun (TUHETO) sektör temsilcileri, Kazak meslektaşları ile Almatı'da bir araya geldi. Almatı kentinde yaklaşık 400 Kazak doktoru Türk sağlık turizmi sektör temsilcileri ile bir araya getirdi.

Türkiye'den Sema Hastanesi, Acıbadem Hastanesi ve Talya Göz gibi birçok hastane temsilcisinin katıldığı organizasyon büyük ilgi gördü. Ayrıca turizm acenteleri, spa ve termal oteller, göz, diş ve fizik tedavi gibi çeşitli dallarda poliklinikler ve sektöre yatırım yapmak isteyen işadamları Kazakistan'a geldi. Sigara ile etkin mücadele ettiği için TUHETO Genel Sekreteri İbrahim Artukaslan, Kazakistan Sağlık Bakanı Jaksılık Doskaliyev'e teşekkür şilti takdim etti.

İbrahim Artukaslan şilt takdimi sırasında yaptığı konuşmada Türk sağlık sektörünü, Kazak halkına tanıtmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Artukaslan, TUHETO'nun Kazakistan'dan Türkiye'ye hasta transferi konusunda çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Artukarslan, bugüne kadar Kazak halkının önüne sadece fuarlar ile çıkıldığını ve Türkiye'deki gelişen sağlık sektörünün dünyaya yeteri kadar tanıtılmadığını kaydetti.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin önde gelen 100 oteli, yurtdışından daha fazla sağlık turisti çekebilmek için kollarını sıvadı. Bu çerçevede Türkiye'nin en büyük 7 hastanesi, birlikte hareket edecek. TUHETO çatısı altında birleşen her iki sektör, bu organizasyon ile Kazakistan'a ikinci çıkarmayı yaptı. Sağlık turizminde Türkiye, 2015 yılında 8 milyar dolar gelir elde etmeyi planlıyor.

Türkiye'nin son dönemlerde özellikle sağlık alanında bütün dünyaya kafa tutacak seviyeye geldiğini aktaran Artukaslan, tanıtım konusunun önemini vurguladı. Türkiye'nin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, çok büyük bir termal potansiyeli bulunduğunu vurgulayan İbrahim Artukarslan, sağlık turizminde son yıllarda göz alıcı gelişmeler yaşandığının altını çizdi.

Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Kazakistan Milli Sağlık Derneği Başkanı Ayjan Sadokova, son derece önemli bir toplantıya Kazakistan ve Türkiye olarak imza attıklarını belirtti. Türkiye'deki sağlık sektörünün son dönemlerde büyük bir gelişme gösterdiğine dikkat çeken Sadıkova, Türkiye'nin bu imkanlarından ve bilgi birikiminden yaralamanın Kazak doktorları için de önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Öte yandan organizasyon sırasında yapılan çekilişte 10 Kazak doktora Türkiye'de bir haftalık tatil hediyesi çıktı. Haziran ayı içerisinde Kazakistan'ın en büyük acentesi Otrar Travel Türkiye'deki sağlık kuruluşları için bir tur organizasyonu planladığı ifade edildi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3179 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim