• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Türkiye’den Sudan’a modern hastane

Türkiye’den Sudan’a modern hastane
Sudan'ın Güney Darfur eyaletinin başkenti Nyala'da Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla inşa edilen Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı yapıldı.

Sudan'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından inşa edilen hastanenin açılışını, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Sudan Cumhurbaşkanı birinci Yardımcısı Hasan Bekri gerçekleştirdi.

İşler açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sudan'ın Güney Darfur eyaletinde TİKA'nın yaptığı bu kadar modern bir hastaneyi görmekten mutluluk duydum" dedi.

Türkiye’nin TİKA aracılığıyla mazlum coğrafyada var olduğuna ve dünya genelinde projelerini arttırarak devam ettiğine dikkati çeken İşler, şunları kaydetti: “Sudan halkına hayırlı olsun. Bu hastane, Türkiye ile Sudan'ın kardeşliğine büyük katkı sağlayacak. Türkiye mazlum coğrafyaya ve buralara sömürgeci bir mantıkla yaklaşmıyor. Buralara yardım için elimizi uzatıyoruz ve uzatmaya devam edeceğiz."

Deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız

Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu da modern olarak nitelendirdiği hastanenin Sudan halkı için hayırlı olmasını dileyerek, "Hastanenin kuruluşunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan istedi. Onun talebiyle inşa edildi. Ben Türk halkı ve şahsım adına Başbakanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’nin son yıllarda sağlık alanında önemli bir dönüşüme imza attığını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, “Sağlık alanında elde ettiğimiz başarı ve deneyimlerimizi, dost ve kardeş milletler başta olmak üzere isteyen herkesle paylaşamaya hazırız” diye konuştu.

Hastane 35 milyon dolara mal oldu

Başkana Yardımcısı İşler ve Bakan Dr. Müezzinoğlu, inşaatı 35 milyon dolara mal olan hastanedeki poliklinik ve ameliyathaneleri gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bakan Dr. Müezzinoğlu, hastanede İşler'in tansiyonunu ölçtü, Bakan Müezzinoğlu'nun tansiyonunu da hastane personeli ölçtü. Öte yandan ellerinde "hoş geldiniz ve teşekkürler" yazılı pankartlar taşıyan yerel halkın, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu at ve develer üzerinde coşkulu bir şekilde karşılaması dikkati çekti.

11 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 50 bin metrekare alan üzerinde kurulu hastanede, 150 normal, 46 yoğun bakım yatağı, 3 ameliyathane, 2 doğumhane, tam donanımlı radyoloji ünitesi ve laboratuvar bulunuyor.

darfur-1a.jpgdarfura.jpgdarfur-2a.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9333 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim