• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Türkiye'nin en modern hastanelerinden biri bahçelievler'de yükseliyor

Türkiye'nin en modern hastanelerinden biri bahçelievler'de yükseliyor
Bahçelievler halkının yıllardır özlemini çektiği Devlet Hastanesi Projesi hayata geçiriliyor. Bahçelievler Belediyesi tarafından arsası satın alınarak, yapımı için Sağlık Bakanlığına tahsis edilen 309 yataklı hastanenin temeli törenle atıldı.

Projesi de Belediye tarafından hazırlanarak yine Sağlık Bakanlığına onaylatılan ve 7 yıldızlı otel görünümüne sahip olan hastanenin yapımını ise İl Özel İdaresi üstlendi.

Temel Atma Törenine, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer; "Türkiye'nin kapsam ve içerik bakımında sağlık alanında dünyanın en iyi ülkelerinden birisi olduğunu belirterek "hükümet olarak sağlık alanında sözde değil özde reformlar gerçekleştirdik" dedi. Bakan Dinçer önümüzdeki süreçte de bakanlık olarak, Bahçelievler'e de Sosyal Güvenlik Merkezi kuracaklarının müjdesini verdi. Konuşması sırasında İnşaatı yapan firmanın sahibini yanına çağıran Bakan Dinçer, Müteahhit Rafet Özsoy'dan, daha önce 2013 yılsonu itibariyle yapımı tamamlanması hedeflenen hastanenin bitiş tarihini de 2012 yıl sonu olarak bitireceğine dair söz aldı…

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da konuşmasında son yıllarda çok sayıda yeni devlet hastanesi yapıldığını belirterek, " İstanbul'umuzdaki büyük hastane sayısı önceden bir elin parmaklarını geçmeyecek kadardı, şimdi bu sayı o kadar arttı ki artık sayamaz olduk" dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ise konuşmasında İstanbul'da Devlet Hastanesi bulunmayan ilçe sayısının böylelikle 4'e düştüğünü ve Bahçelievler Devlet Hastanesinin tamamlandığında ağırlık olarak kadın doğum ve çocuk hastalıkları branşlarında hizmet vereceğini söyledi.

İlçede yoğun şekilde yokluğu hissedilen ve artık ilçenin neredeyse milli politikası haline geldiğini söylediği Devlet Hastanesinin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu; " Mimari olarak bakıldığında, 7 yıldızlı otel görünümünde olan hastanemiz tamamlandığında sadece ilçemiz halkına hizmet vermekle kalmayıp, çevre ilçelere de sağlık alanında önemli bir kolaylık sağlayacak" dedi.

Hastanede 10 ameliyathane, genel ve beyin cerrahi birimleri, kardiyoloji, jinekoloji, nefroloji ve yeni doğan üniteleri, radyoloji ve endoskopi bölümleri, erişkin ve çocuk acil bölümlerinin yanı sıra tüp bebek merkezi de bulunacak. 2012 yılı sonu itibariyle bitirilmesi hedeflenen Bahçelievler 309 Yataklı Devlet Hastanesi, Kocasinan Merkez Mahallesinde toplam 66 Bin m2 inşaat alanına sahip olarak, 4 bodrum+zemin+9 normal kat ve çatı katından oluşacak.

Bu haber toplam 2672 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim