• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye'nin ilk 'tıp hukuku' yüksek lisans bölümü Samsun'da açılacak

Türkiye'nin ilk 'tıp hukuku' yüksek lisans bölümü Samsun'da açılacak
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Hakeri, Türkiye'de henüz örneği olmayan ilk 'tıp hukuku' yüksek lisans programını açmaya hazırlandıklarını söyledi.

Bununla ilgili YÖK'e başvuru yaptıklarını ve izin beklediklerini ifade eden Hakeri, programın açılmasının sağlık ve hukuk camiasına büyük imkan sağlayacağını belirtti.

Karadeniz Bölgesi'nin ikinci hukuk fakültesi olan OMÜ Hukuk Fakültesi, 18 Eylül'de 77 öğrencisiyle ders başı yapmaya hazırlanıyor. Hukukçu olmak isteyen üniversite öğrencilerine üst düzey eğitim verecek olan fakülte, aynı zamanda bölgede görev yapan hukukçuların mesleki gelişimlerine de büyük yarar sağlayacak.

OMÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Hakeri, 2010-2011 eğitim-öğretim dönemi planlamaları konusunda CİHAN'a yaptığı açıklamada, fakültenin bölgeye çok yararı olacağına inandığını kaydetti.

Samsun ve çevre illerde oturup da maddi sebeplerden dolayı büyük şehirlerde okuma imkanı olamayacak gençler için fakültenin velinimet özelliğinde olduğunu dile getiren Prof. Hakeri, ilk öğrencilerini alacak olmaları sebebiyle puan sıralamasına göre ilk 40 sıradaki öğrencisine de 4 yıl boyunca burs vereceklerini açıkladı. Dekan Prof. Dr. Hakeri, böyle bir katkının başka devlet üniversitelerinde görülemeyeceğinin de altını çizdi, fakültenin, davaların hızlı görülmesine de katkısının olabileceğini vurguladı.

Lisans eğitiminin yanı sıra yüksek lisans eğitimlerine de başlayacaklarını söyleyen OMÜ Hukuk Fakültesi Dekanı, 10 kişilik bir kontenjana 55 kişinin müracaat ettiğini açıkladı. Prof. Dr. Hakan Hakeri, "Bu da yüksek lisansa ileride de doktoraya ne kadar ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. O bakımdan hukuk fakültesinin Samsun'da olması çok önemli. Avukatlar, savcılar ve hakimler burada mesleki anlamda kendilerini eğitme ve geliştirme imkanını bulacaklar. Samsun bölgesinde mesleğini icra edip Ankara'ya gitme imkanı bulamayan hukukçular için bu imkan ayaklarına gelmiş oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Tıp hukuku yüksek lisans programına büyük önem verdiklerini de belirten Prof. Hakeri, konuyla ilgili şunları söyledi: "Tıp hukuku yüksek lisansı açma projemiz var. YÖK'te şu an iznimiz çıkmadı ama şubat ayında açabilirsek o da çok büyük bir imkan olacak. Bu Türkiye'de örneği olmayan bir yüksek lisans örneğidir. Tıp hukuku ülkemizde yeni bir alan ve ilk defa biz açacağız. Dezavantajı ise Samsun'da 690 olan avukat sayısı 4 yıl sonra artacak. Biz 18-19 Eylül'den başlamak üzere 3 hafta sonu tıp hukuku bir sertifika programı yapıyoruz. Buna sağlık personelini, avukatları bekliyoruz. Hafta sonları sabahtan akşama kadar tıp hukuku alanında, sağlık personelinin hukuksal sorumluluğu konusunda eğitim vereceğiz. Mutlaka ilgi gösterilmesi gerekmektedir. "

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5059 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim