• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Turşu ve tuzdaki büyük tehlike!

Turşu ve tuzdaki büyük tehlike!
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Mehmet Salih İyikesici mide kanserleri hakkında çok çarpıcı bilgiler verdi. Mide yüzeyini en çok tahriş eden ürün tuzdur. İspatlanmış en önemli risktir" dedi.

İyikesici, “Turşu kanserojen içerir. Tuz oranının çok yüksek olduğu turşular çok ciddi kanser yapar.

DÜNYADA EN ÇOK MİDE KANSERİ JAPONLARDA GÖRÜLÜR
Dünyada en çok mide kanserinin Japonlar’da görüldüğünü, bunun nedenin de salamura ve tuzlu balık ürünleri ve tütsülü etler olduğunu söyleyen İyikesici, Japonlar’ın bu ürünleri çok fazla tükettiğini, bundan dolayı bu ürünlerin mideyi koruyan tabakaya çok fazla zarar verdiğini açıkladı.

HAKKARİ VE VAN’DA BÜYÜK TEHLİKE VAR
Türkiye’de mide kanseri vakasının en çok Güneydoğu Anadolu bölgesinde özellikle Hakkari ve Van’da görüldüğünü açıklayan İyikesici, bu illerde tespit edilmiş çok ciddi mide ve yemek borusu kanseri vakası göründüğünü vurguladı.

YAŞAM TARZLARI KANSERİ ÖNLEMEDE ÇOK ÖNEMLİ
Kanal 7 Televizyonu’nda Bizim Doktorlar programına konuk olan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Mehmet Salih İyikesici mide kanseri hakkında çok çarpıcı bilgiler verdi. Kanserdeki en önemli etkenin yaşam tarzı olduğunu, kişilerin kendi vücudunu tanırsa ve vücudundaki aksaklıkları giderirse kanserden korunabileceğini ifade eden İyikesici, kanser yapıcı diğer faktörleri çevre ve genetik faktörler olarak sıraladı.

SEBZE VE MEYVELERİ MEVSİMİNE GÖRE TÜKETİN
Mide kanserinin midede yanma, hazımsızlık, kilo kaybı, bulantı ve kusma gibi belirtilerle ortaya çıktığını belirten İyikesici, “Bir rahatsızlık üç haftadan fazla sürüyorsa mutlaka bir doktora başvurmak gerekir. Midede yer alan helikobakteri de kansere neden olur. Bunun için bu rahatsızlık mutlaka tedavi edilmelidir” dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8424 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim