• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

TUS'ta kadro verilmezse bu hastanede hizmet duracak!

TUS'ta kadro verilmezse bu hastanede hizmet duracak!
İzmir Tabip Odası üyeleri ve İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki asistan hekimler, hastanede asistan hekim yetersizliğini protesto etti.

ZMİR’de Atatürk Devlet Hastanesi’nde, asistan hekim sıkıntısı ve ağır çalışma koşullarının artık hastaların hayatlarını olumsuz yönde etkileme seviyesine geldiği uyarısını yapan sağlık çalışanları, basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi. Asistan hekimler, şartlarının düzeltilmemesi durumunda, iş bırakacakları uyarısını yaptı.

Atatürk Devlet Hastanesi Amatem binası önünde toplanan yaklaşık 150 doktor, asistan hekim ve sağlık personeli, ellerindeki dövizlerle tepkilerini gösterdi. Grup adına basın açıklamasını yapan Çiğdem Çolakkalaycı, asistan hekim sıkıntısı ve ağır çalışma koşullarının artık hastaların hayatlarını olumsuz yönde etkileme seviyesine geldiği söyledi. Kendisi de asistan hekim olan Çolakkalaycı, "Hastanemiz, Türkiye’nin en büyük eğitim ve araştırma hastanelerinden birisidir. Ancak son yıllarda hastanedeki asistan hekim sayısı sistematik şekilde azaltılmaktadır. Asistanlar ve diğer doktorlar, ağır iş yükü altında hizmet vermek zorunda kalıyoruz. Bu da özelikle hastalarımızın yaşamlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Asistan hekimler, modern köleik düzeniyle çalıştırılmaktadırlar. Bu şartlar devam ettiği takdirde bu hastanede hizmet durma noktasına gelecektir. Bu düzene artık tahamül kalmamıştır. Bu nedenle, hekimler ve hastalar için daha büyük mağduriyetlere neden olunmaması için bu durumumuzun gözönünde bulundurulmasını bekliyoruz. Aksi durumda hizmet vermeyi bırakacağız" dedi.

Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner ise İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikliniklerinde yılda ortalama 2 milyon hastanın tedavi gördüğüne işaret ederek, "Buna karşın 260 asistan hekim bunlara yetişmeye çalışıyor. Hastanede 2011'de 376 olan asistan hekim sayısı 260'lara kadar düştü" diye konuştu.

Bu konuda daha önce Sağlık Bakanlığı'na taleplerini ilettiklerini kaydeden Kaptaner, "İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmetler durmak üzere. Taleplerimize cevap alamıyoruz, hastalarımıza verimli olamıyoruz" ifadelerini kullandı.

2014 Nisan'daki TUS kontenjanları belirlenirken, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bu özel durumunun göz önünde bulundurulmasını isteyen Kaptaner, "Aksi halde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılan üvey evlat muamelesi kabul edilemez" dedi.

 

medimagazin

Bu haber toplam 2248 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim