• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

TUS/YDUS ile ilgili Bakanlık duyurusu

TUS/YDUS ile ilgili Bakanlık duyurusu
Sağlık Bakanlığı tarafından Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) ile ilgili duyuru yayımlanmıştır.

  Sağlık Bakanlığı tarafından Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) ile ilgili duyuru yayımlanmıştır;

 

TUS/YDUS İLE İLGİLİ DUYURU

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) sonucunda Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı adına Üniversite Tıp Fakültelerindeki programlara Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yerleştirme işlemi yapılacak adayların dikkatine:

 

31.07.2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak uygulamaya konulan Kamu Hizmetlerinin Sunulmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin ilgili hükümleri gereği; TUS ve YDUS sonucunda Bakanlığımız eğitim ve araştırma hastaneleri ile Bakanlığımız adına üniversite tıp fakültelerine yerleştirilme işlemi yapılan adayların müracaat süresi içerisinde yapacakları kayıt işlemleri ile ilgili bürokrasinin azaltılması, idari işlemlerin kolaylaştırılması, hizmetlerin aksatılmaması, zaman ve iş gücü kaybının önlenmesi ve atamaların daha sağlıklı yapılabilmesi için 08.08. 2011 tarihli ve 10956 sayılı Makam Onayı uyarınca yeniden düzenlenmiştir.

Buna göre:

 

1.   Adayların, EK-1G ve EK-2’de yer alan dilekçe, belge ve beyanının süresi içinde Mithatpaşa Caddesi No:3 06434 Sıhhiye /ANKARA adresindeki Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Evrak Gelen Servisineşahsen veya posta ya da kargo yoluyla teslimi gerekmektedir.

2.  Hangi yolla teslim edilirse edilsin evraka süresi içinde (Genel Evrak Gelen Servisinden) tarih ve sayısı alınmış olması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Gelen Servisinden süresi içinde kayda girip tarih ve sayı alınmamış evrakın, posta ve kargodaki gecikmelerinden Sağlık Bakanlığı sorumlu olmayacaktır.

3.  Yabancı uyruklu adayların gerekli belge ve beyan (EK-1Y)evrakını şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

4.  İlgili sınav dönemine ait kayıt işlemleri süresi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yapılan ilan tarihinden bir gün sonra başlar.

 

Adaylara önemle duyurulur.

 

ÖNEMLİ NOT:

Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı adına üniversitelerin tıp fakültelerinde uzmanlık eğitimi programlarına yerleştirilen adayların dışındakiler yerleştirildikleri kuruma müracaat edecektir.

 

EKLER:

1.EK-1G (Genel Dilekçe Örneği)
2.EK-1Y (Yabancı Uyruklu Dilekçe Örneği)
3.EK-2 (Askerlik, Sağlık ve Adli Sicil Durum Beyanı)

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7130 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim