• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Üç günlük Ezgi bebek doktor atanamadığı için öldü

Üç günlük Ezgi bebek doktor atanamadığı için öldü
Işıldak çiftinin tüp bebek tedavisinden sonra kavuştuğu bebeğin yoğun bakım kuvözüne konulması gerekti. Hastanede kuvöz vardı ancak değişen özel hastane yönetmeliği yüzünden doktor atanamadığı ...

Işıldak çiftinin tüp bebek tedavisinden sonra kavuştuğu bebeğin yoğun bakım kuvözüne konulması gerekti. Hastanede kuvöz vardı ancak değişen özel hastane yönetmeliği yüzünden doktor atanamadığı için servis kapalıydı. Ezgi bebek Samsun’a götürülürken yolda can verdi

TRABZON’da 5 yıllık evli Cemil (34) ve Keriman Işıldak (28) çifti, çocukları olmadığı için tüp bebek tedavisi görmeye başladı.
Hamile kalan Keriman Işıldak, geçtiğimiz salı günü Özel Karadeniz Hastanesi’nde sezaryenle bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ancak Ezgi bebek doğumun ardından “yaş akciğer” rahatsızlığı yüzünden kuvöze konuldu. İkinci gün durumu ağırlaşan minik kız için solunum cihazının da bulunduğu yoğun bakım kuvözü aranmaya başlandı. Ancak Trabzon’daki 5 hastanede boş yoğun bakım kuvözü bulunamadı.
Samsun’da bir hastanede boş kuvöz bulunduğu belirlenince, hava ambulansı ile gönderilmek istendi. Ancak bebeği Samsun’a yaklaşık yarım saatte götürebilecek hava ambulansı arıza yaptı. Arızanın giderilmesi 3-3.5 saat süreceği için Ezgi bebek, ambulansla 346 kilometre mesafedeki Samsun’a sevk edildi. Ancak 55 saat mücadele eden küçük bedeni daha fazla dayanamadı ve Ezgi bebek yolda hayatını kaybetti.

‘RET CEVABI ALDIK’
Işıldak çifti bebeklerinin ölümüyle yıkılırken, doğumun gerçekleştiği Özel Karadeniz Hastanesi’nde Ezgi’nin hayatını kurtarabilecek yoğun bakım kuvözünden 12 adet bulunduğu ortaya çıktı. Ancak kuvözlerin bulunduğu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi 7 aydır faaliyete geçirilemiyordu. Çünkü 2008’deki yönetmelik nedeniyle özel hastanelerde doktor çalıştırılması için Sağlık Bakanlığı oluru gerekiyordu.

Başhekim Dr. Burhan Eyüpoğlu olayla ilgili şunları söyledi: “Bakanlığın genelgesi yüzünden servisimiz 7 aydır boş duruyor. Her ay iki kez Sağlık Bakanlığı’ndan istek yapıyoruz. Hep ret cevabı veriyorlar. Yönetmeliğin değişmesi gündemde. Değişirse boş duran servisimizi açacağız. Benim o üniteyi aktif hale getirmemiçin 1 doğum uzmanına ve 4 pratisyen hekime ihtiyacım var.”

Yönetmelik ne diyor?

Sağlık Bakanlığı’ndan ön izin almadan özel hastane açılamayacak.

Özel hastanenin hangi bölgede, ne kadar insan gücüyle ve teknolojik yatırımla açılacağına da bakanlık karar verecek.

Sağlık Bakanlığı her yıl ekim ayında özel hastane açılmasına izin verdiği alanları ilan edecek. Özel hastane kurmak isteyenler bakanlığa kasım ayına kadar başvuracak.

Belirlenmiş bir bölgeye birden fazla talep olursa kurumlar arasında çekiliş yapılacak.

Varolan özel hastaneler de bakanlıktan izin almadan doktor alamayacak, teknoloji yatırımı yapamayacak.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2912 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim