• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Üç tehlikeli hastalık

Üç tehlikeli hastalık
5 yıl içinde kaynak sağlanamazsa kalp krizi, tansiyon ve kanser patlayabilir. “Türkiye’de Sağlık ve İyi Yaşam” adlı araştırmaya göre, Türk halkı 5 yıl içinde sağlığını tehdit eden potansiyel unsurlar olarak kalp krizi,...

5 yıl içinde kaynak sağlanamazsa kalp krizi, tansiyon ve kanser patlayabilir.
 

“Türkiye’de Sağlık ve İyi Yaşam” adlı araştırmaya göre, Türk halkı 5 yıl içinde sağlığını tehdit eden potansiyel unsurlar olarak kalp krizi, tansiyon ve kanseri listenin başına koyarken yine 5 yıllık süre içinde devletin kanser ve kardiyovasküler hastalıkların tedavisine öncelikli kaynak ayırmasını istiyor. Halkın yüzde 80’i de genel sağlık taraması (check-up) yaptırmıyor.

Aile, iyi geliyor

Araştırmaya göre, halkımız kendini iyi hissetmek için aile ve arkadaşlarıyla zaman geçirmeyi ya da evde dinlenmeyi tercih ederken halkın yüzde 78’i aydınlatmanın” sağlıklı ve iyi hissetmelerine önemli etkisi olduğunu düşünüyor.

Türkiye’de 80. yılını kutlayan Philips tarafından yapılan “Türkiye’de Sağlık ve İyi Yaşam” araştırmasının sonuçları, önceki gün Beşiktaş’taki Four Seasons Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

12 il, binden fazla kişi

Türk halkının sağlık, iyi yaşam ve teknoloji alanındaki mevcut durumlarını ve eğilimlerini ölçümlemek amacıyla yapılan ve sağlık haritasını ortaya koyan araştırma, Japonya, ABD, Avustralya, Rusya gibi 23 ülkede de gerçekleştirildi.

Aralarında İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep, Erzurum, Van, Bursa’nın bulunduğu 12 ilde, binden fazla kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 65’i belirli düzeyde stres yaşıyor. Araştırma, ekonomik koşulların stresin en önemli nedenleri arasında yer aldığı, bir diğer nedenin de sağlık hizmetlerine ödenen para olduğunu gösteriyor.

Halkın yüzde 15’i uykusuzluk çekerken yüzde 73’ü kilolu olmadığını, yüzde 89’u da hastane seçimlerinde medikal ekipmanların güncel ve teknolojik olmasının önemli kriter olduğunu söylüyor.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2827 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim