• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Üç yaşındaki çocuğa tecavüze iyi hal indirimi!

Üç yaşındaki çocuğa tecavüze iyi hal indirimi!
Esenyurt’ta 3 yaşındaki küçük kız çocuğuna tecavüz ederken yakalanan Soner Aydın’a mahkeme üst sınırdan 15 yıl ceza alması gereken tecavüzcüye, iyi halden ‘2 yıl 4 ay’ ceza indirimi yaptı.

ÇAĞDAŞ ULUS

Esenyurt'ta 2012 yılında meydana gelen olayda; Soner Aydın (32) dondurma alarak kandırdığı 3 yaşındaki S.B'yi ve 5 yaşındaki kardeşi T.B.'yi bir parka götürdü. Daha sonra T.B.'yi bir şekilde kandırarak yanlarından uzaklaştıran Soner Aydın, S.B.'yi parkın ücra bir yerine götürerek tecavüz etti. Çevredekilerin ihbarıyla polis, Soner Aydın'ı suçüstü yakaladı.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen S.A. savunmasında, 'Alkollüydüm. Evet, dondurma aldım ama tecavüz etmedim. Herkes bana iftira atıyor' dedi. Yaklaşık iki yıldır devam eden davada sanığı suçüstü yakalayan polisler mahkemede tanık olarak dinlendi. Polisler sanığın tecavüz fiilinde bulunduğuna tanık olduklarını aktardılar. Adli Tıp Kurumu da mağdur S.B.'nin ruh sağlığının ağır şekilde bozulduğuna dair rapor verdi. Sanık Soner Aydın'ın savunması için İstanbul Barosu tarafından atanan 3 avukat da reddetti. Sanığın savunmasını yapacak bir avukat bulunmadığı için mahkemenin kararı alması bir ay kadar gecikti. Daha sonra kararın alınabilmesi için baro tarafından görevlendirilen bir avukat karar duruşmasına katıldı. Ancak savunma yapmadı.

Sanık Soner Aydın, Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan, Türk Ceza Kanunu'nun 103/2 ve 106/6 maddeleri gereği üst sınır olan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme sanık Soner Aydın'ın cezasını, cezaevinde kaldığı süre ve 'duruşmadaki iyi halini' göz önünde bulundurup 12 yıl 6 aya indirdi. İnfaz yasasına göre de bu cezanın 3/2'sini yatacağı için cezası 8 yıl 4 aya düşecek. 2 yıldır tutuklu olduğu içinde sanık Aydın 6 yıl sonra serbest kalacak. Yaşanan olayın ardından çocuklarının ruh sağlığının ağır şekilde bozulduğunu belirten aile çocuklarının olayı unutmasına iyi gelir umuduyla İstanbul'u terk etmeyi planlıyor.

VATAN'a konuşan mağdur S.B.'nin avukatı Erdem Canan ise duruşmaların yeniden görülüp S.B.'nin daha fazla zarar görmemesi için karara itiraz etmeyeceklerini açıkladı.

Yeni tasarıda iyi hal indirimi yok

Adalet Bakanlığının tecavüz suçları ile ilgili hazırladığı yasaya göre çocuğa karşı işlenen tecavüz suçunun üst sınırı 15 yıldan 20 yıla çıkarılırken tecavüzcülere iyi hal indirimi uygulanmayacak. Mağdurdan da rapor istenmeyecek. Bu suç yeni yasadan önce işlendiği içinde bu davada yeni hükümler etkili olmayacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3016 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim