• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Üç yıl boyunca cenin gibi yaşadı

Üç yıl boyunca cenin gibi yaşadı
Libya'da trafik kazasından sonra sinirleri kasılan ve 3 yıl dizleri bacaklarına doğru çekik vaziyette yaşayan Hanna Abdullah Türkiye'deki iki ameliyatla ayağa kalktı

Geçirdiği trafik kazasının ardından vücudu kıvrılan ve üç yıl boyunca cenin pozisyonunda yaşayan Libyalı genç kız, ameliyatla tedavi edildi ve dün ilk adımını attı. 25 yaşındaki Hanna Abdullah, 3 yıl önce, ailesiyle birlikte seyahat ederken trafik kazası geçirdi. Başka bir aracın çarpması sonucu, Abdullah ailesinin otomobili ortadan ikiye ayrıldı. Ön koltukta oturan Hanna, kazadan iki saat sonra bir su kanalının içinde bulundu. Ağır kanaması vardı ve hastaneye kaldırıldı. Halasının ifadesine göre onu bulduklarında kukla gibiydi. Hiçbir uzvu tutmuyordu. Hanna, 3 ay yoğun bakımda kaldı ve bunun 47 gününü bilinci kapalı olarak, koma halinde geçirdi. Artık 'öldü' diye bakılıyordu.

ÇİZGİDE YAŞADI
Ardından bilinci açıldı. Fakat babasının öldüğü, kız kardeşinin de ağır yaralandığı kazayı ve sonrasını kesinlikle hatırlamıyordu. Özellikle sağ kolunu ve bacağını hiç oynatamıyordu. Kazadan 6 ay sonra sinirlerinde kasılma oldu ve dizleri bacaklarına doğru çekik vaziyette, cenin pozisyonunda yaşamaya başladı. O dönemde bu duruma kimse aldırış etmedi çünkü hâlâ ölümle kalım arasındaki çizgide dolaşıyordu. Daha sonra hayatta kalmayı başardı ama 3 yıl yürüyemedi, tuvaletini yapamadı, oturamadı, yalnızca yatarak yaşamını sürdürdü. Kalçaları sanki beton dökülmüş gibi sertleşti.

HEMŞİRE OLACAK
Genç kız, 1.5 yılını hastanede geçirdi. Bu sürede doktorlara ve hemşirelere karşı özel bir sempatisi oluştu. Doktorlar, Hanna'yı taburcu ettikten sonra da onun için başka ülkelerde tedavi imkânlarını araştırdı. Türkiye'de Memorial Hastanesi'ndeki doktorlardan olumlu yanıt alındı. Hanna Abdullah, aralık başında Türkiye'ye geldi. Burada toplam üç saat süren iki ameliyat oldu. Ve dün ilk kez ayağa kalktı. Üç hafta içinde fizik tedavisi tamamlanınca normal hayatına dönebilecek. Hemşirelik yapmak için gün sayıyor. Ayağa kalkacağı ve özellikle de sağ elini kullanacağı günü heyecanla bekliyor.

DUA EDİYOR
Operasyonu gerçekleştiren doktorları Prof. Dr. Levent Eralp ve Op. Dr. Yalın Dirik, ağır kazaların ardından bazı hastaların kaslarının kemikleşebileceğini söylüyor. Doktorlar, 3 yıl cenin pozisyonunda yaşayan genç kızın, 3 hafta sonra eski hayatına geri döneceğinin müjdesini de veriyor. Hanna Abdullah ilk adımlarıyla mutlu ve sürekli dua ediyor.

ESRA TÜZÜN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2919 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim