• BIST 9550.6
  • Altın 2485.251
  • Dolar 32.5036
  • Euro 34.8014
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 23 °C

Uçuş öncesi bakım sırları

Uçuş öncesi bakım sırları
Uçak yolculukları, basınç değişiminden dolayı cildi matlaştırarak soluk bir tene sahip olmanıza neden olabilir. Alacağınız bazı ufak önlemler, cildinizin çok daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar

Uçak yolculukları, basınç değişiminden dolayı cildi matlaştırarak soluk bir tene sahip olmanıza neden olabilir. Alacağınız bazı ufak önlemler, cildinizin çok daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar

Uçak yolculukları sırasında yaşanan basınç, hava dönüşümü, su kaybı ve daha küçük bir alanda yaşamak zorunda kalmak gibi faktörler, cildin ihtiyacı olan oksijeni dakikalar içerisinde sizden çalar. Cildiniz de, bu hasarı günler boyunca taşır ve size rahatsızlık verir. Yolculuk öncesi ve sonrasında dikkat edeceğiniz bazı noktalar, hem sizin hem de cildinizin daha rahat etmesini sağlar. Daha bakımlı bir cilt için yapılması gerekenleri New Beauty dergisi sizler için derledi.

UÇUŞ ÖNCESİ HAZIRLIK
Nereye gidecek olursanız olun, cildinizi yolculuğunuz sırasında karşılaşacağınız şartlara önceden hazırlamanız son derece önemlidir. Estetik uzmanları, bazı uygulamalarla, cildin bağışıklığının artırılmasını ve cildin güçlendirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bunun için de; uçuştan dört ya da altı hafta önce cilde nem artırıcı ve dengeleyici ürünler kullanmaya başlamalı ve cildinizi derinlemesine temizlemelisiniz. Eğer daha sıcak bir iklime yolculuk yapacaksanız; ağır ve C vitamini yüklü ürünlerden, aşındırıcı peeling'lerden ve ışığa duyarlı içeriklerden uzak durmalısınız.

YANINIZDA TAŞIYIN
Uçakta bile cildinizin ihtiyacı olan ürünleri yanınızda bulundurmaya özen gösterin. Çünkü, soğuk hava cildi alazlar, soyar ve cildin pul pul dökülmesine neden olur. Sıcak hava da cildinizin rengiyle oynar, onun gereğinden fazla üretim yaparak kendini durmadan yenilmeye çalışmasına sebep olur.

SOĞUK YERE GİDİYORSANIZ...
Cilt tipiniz ne olursa olsun, soğuk bir yere gittiğinizde yapmanız gereken şey onun su kaybetmesini engellemek ve bol bol nemlendirmektir. Ani ısı değişiklikleri kan dolaşımını engelleyerek cildin donuklaşmasına ve sertleşmesine yol açar. Yağlı ciltlerin, soğuk ortamlarda yağ kontrolü sağlayan ürünleri kullanmalarına gerek yoktur. Bunun yerine pusuya yatmış olan bakterileri ve sivilceleri engellemek için antiseptik ürünler kullanılmalıdır.

MUTLAKA GÜNEŞ KREMİ KULLANIN
Soğuk yerlerde, cildiniz yüksek rakım dolayısıyla yanabilir. Sıcak yerlerde ise, fazla güneş, cildinizi yakar ve su toplamasına neden olur. Bu nedenle güneşe çıkmadan önce cildinizi güçlendirmeli ve zararlı ışınlardan korumak için koruma faktörlü güneş kremi kullanmalısınız.

AMELİYAT SONRASI
Eğer ameliyat sonrasındaki ilk ay içerisinde yolculuk yapmak zorunda kalırsanız, bazı noktalara mutlaka dikkat etmelisiniz:
Bavul kaldırmayın: Ağır bir bavulu kaldırmaya çalışmanız vücudunuzun zorlanmasına, iç kanamaya ve doku şişmelerinin oluşmasına sebep olabilir. Bu da, iyileşme sürecini olumsuz etkiler.
Dolaşın: Her yarım saatte bir oturduğunuz yerden kalkın ve yürüyün. Hareket, kan dolaşımınızın devamını sağlayacak ve iyileşme sürecinizi olumlu etkileyecektir. Ayrıca uzun süre oturma sonucu bedeninizde oluşabilecek diğer rahatsızlıkları da engelleyecektir.
Susuz kalmayın: Uçağın inişi kalkışı bile vücudun susuz kalmasına yol açar. Bu nedenle yolculuk sırasında bol bol su içilmesi önerilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2938 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim