• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Uğur Acar'dan ilk görüntüler / Video

Uğur Acar'dan ilk görüntüler / Video
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın ilk görüntüleri basına dağıtıldı. İşte o görüntüler;

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesinde yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın tıraşının Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından yapıldığı ve aynaya baktığı bildirildi.

Akdeniz Üniversitesindan yapılan yazılı açıklamada, Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ve AÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici'nin, ilk tıraşını olurken ve aynada yeni yüzüyle tanışırken Uğur Acar'ı yalnız bırakmadığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Uğur Acar, taburcu olduktan sonra ilk olarak ameliyat hazırlığı içinde olan annesini ziyaret etmek istediğini ifade ederek, 'Daha sonra bağışçı Ahmet Kaya'nın ailesini ziyaret etmek istiyorum. Köyüme gideceğim. Nasıl olursam olayım bu hayatta yaşıyorum. Şimdi biraz farklılığım oldu. Bütün Türk doktorlarına bu farklılık için teşekkür ederim' dedi.

Uğur Acar'ın ameliyatının üzerinden 24 gün geçtiğini, durumunun çok iyi olduğunu bildiren Prof. Dr. Özkan, şunları kaydetti:

'Uğur ilk tıraşını oldu. Uğur gerek psikolojik gerekse fiziksel anlamda çok güçlü bir genç. Onun azimli ve bu denli güçlü olması bizim de işlerimizi kolaylaştırıyor. Böyle bir hastaya sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Doku reddi olmasın diye ilaçlarımızı veriyoruz. Birinci aydan itibaren hızla ilaçları azaltacağız. Aslında şu andan itibaren doğal yaşamına devam edebilir. Tedbir amaçlı bir süre daha yakın kontrolde tutmak istiyoruz. Gülme, ağlama gibi mimik hareketlerini yapabilmesi için ise altı aya ihtiyacımız var. Hemen hemen bütün mimik hareketlerini kullanmasını bekliyoruz. Bu tabii Uğur'un iyileşme süreci ve alacağı fizik tedavi ile ilgili. Aynı zamanda ameliyat sırasında bağladığımız sinirlerin iyileşmesi ile de bağlantılı, çok ümitliyiz. Her şey böyle güzel devam ederse 45. günü taburcu etmeyi düşünüyoruz.'

Prof. Dr. Özkan, ameliyatın birinci ayı dolunca Uğur Acar'ı basın mensuplarının karşısına çıkararak Türkiye'nin ilk nakil yapılan yüzünü kamuoyuyla tanıştıracaklarını belirtti.

Türkiye'nin ilk yüz nakilli hastasını odasında ziyaret ederek, yüzünü ilk gördüğü anın heyecanını paylaşan Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Uğur'un harika göründüğünü belirtti.

Kurtcephe, açıklamasında, 'Hastanemizde kendisinin varlığı bize de böyle bir başarıyı yakalama şansı verdi. Uğur, 2012'de Türkiye'ye uğurlu geldi. İnşallah hem üniversitemizde hem Türkiye'de hem de Uğur'un hayatında 2012 ve sonrası yıllar hep uğurlarla, güzelliklerle yol alır' ifadesine yer verdi.

Uğur Acar'ın nakil öncesinde ve sonrasında son derece pozitif olduğunu belirten Prof. Dr. Geçici ise hastaya psikiyatrik hatta psikolojik destek vermediklerini, sadece psikiyatrik bir sorun olmasın diye yanında olduklarını kaydetti.

Uğur psikiyatrik sorunu olmadığını belirten Prof. Dr. Geçici, sadece yeni yüzüne alışması için Uğur'a destek vereceklerini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ise Uğur'u farklı bir hayatın beklediğini kaydetti.

Yüz bağışında bulunan aileye teşekkür eden Özkan, operasyonun en önemli sonuçlarından birinin organ ve uzuv bağışındaki artış olduğunu belirtti.

Gazetecilere konuşan Uğur Acar 'Bütün Türk doktorlarına teşekkür ediyorum. Bundan daha iyisi olamazdı' dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2933 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim