• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

Uludağ Üniversitesi’nde Münevver bebek için doktorlar seferber oldu

Uludağ Üniversitesi’nde Münevver bebek için doktorlar seferber oldu
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Münevver bebek için doktorlar seferber oldu.

Kalbi her geçen gün büyüyen 5 aylık Münevver bebek için doktorlar yaşama ihtimalinin olmadığını söyledi.Merkez Osmangazi ilçesinde özel bir şirkette güvenlik görevlisi olan İsmail Karadeniz ve ev hanımı Saliha Karadeniz çiftinin 5 aylık bebekleri Münevver Karadeniz doğum sırasında hasta olarak dünyaya geldi. Makatı ve burnu kapalı olarak hayata gözlerini açan Münevver bebek için Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi doktorları seferber oldu. Ancak, yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda Münevver bebeğin kalbinin delik olduğu ve kalbinde büyüme olduğu tespit edildi. Böbrek yetmezliğinin de olduğu belirtilen Münevverbebek ameliyat edilmesi için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne sevk edildi. Ambulansla buraya getirilen Münevver bebek, burnundan ve makatından ameliyat edildi ve daha sonra Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi`ne sevki yapıldı. Doktorlar, bebeğin sağlık durumunun iyiye gitmesinin ardından Münevver bebeği önce servise çıkardı ardından taburcu etti.

Ancak, Münevver bebek taburcu edilmesinin ardından bir hafta sonra yeniden rahatsızlandı. Ambulans çağıran aile çocuklarını Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne kaldırdı. Hastane bebeği Dörtçelik Çocuk Hastanesi`ne sevk etti. Münevver bebek burada yapılan tahlillerin ardından taburcu edildi. Ancak gece yeniden fenalaşan bebek, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Doktorlar, bebeğin yaşaması için seferber olurken, fakülte yetkilileri bebeğin yaşaması için gereklimüdahalenin yapılacağını bildirdi.Bebeklerinin acı çekmesine dayanamayan aile çareyi yetkililerden yardım istemekte buldu. Özel güvenlik görevlisi olan ve babasıyla aynı evi paylaşan baba İsmail Karadeniz, hastaneye gidip gelmekten yorulduklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Doktorlar bebeğimiz için yüzde 1 yaşama ihtimali olduğunu söyledi. Çocuğum kalbi delik bir şekilde doğdu. Daha sonra yapılan tahlillerde bebeğimde böbrek yetmezliği, beyin kanaması ve kalbinde büyüme olduğu tespit edildi. Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi`nde 2.5 aylıktedavinin ardından taburcu edildi. Buradaki uzman doktorlarımız bebeğin tedavisinin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde tedavi edilmesi gerektiğini söylediler. Kalbi delik olan bir bebeğin ameliyatı ise ancak üniversite hastanesinde mümkün."Bebeğinin burnuna takılan hortumla beslendiğini ifade eden 3 çocuk babası Karadeniz, verilen ilaçların çok hassas olduğunu ve bunun ancak hemşire kontrolünde verilmesi gerektiğini söyledi. Bebeklerinin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde yoğun bakıma alındığını anlatan Karadeniz, bu hastalığa bir an önce çare bulunmasını istedi.4 yaşında Ravzagül ve 2 yaşında Beyzagül adında kızlarının olduğunu söyleyen Karadeniz, Beyzagül`ün de konuşmadığını, yüzde 70 özürlü raporu olduğunu belirtti.

ANNENİN GÖZYAŞLARI DİNMİYOR

Hamile iken sağlıklı bir bebek hayal ettiklerini ancak şimdi tüm hayallerinin suya düştüğünü ifade eden anne Saliha Karadeniz, sözlerine şöyle devam etti: "Bebeğimin beyninde hasar var. Makatı ve burnundan kapalı olarak dünyaya geldi Münevver`im. Hastaneye götürdük, nefes alması için Münevver`i makineye bağladılar. Kızımın kalbi gün geçtikçe büyüyor." Öte yandan bebeğin durumu hakkında bilgi alan Bursa İl Sağlık Müdürü Özkan Akan, kalbi delik olan bir bebeğin ameliyatının ancak üniversite hastanelerinde olacağını söyledi. Özcan, bebek ameliyatlarının hassas olduğunu ve bu konuda üniversite hastanelerinde tam donanımlı bir ameliyat yapılması gerektiğini ifade etti. Özcan, bebeğin Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi ve Dörtçelik Çocuk Hastanesi tedavi gördüğü esnada doktorlarının ellerinden gelen gayreti gösterdiğini belirtti.Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi yetkilileri ise bebeğin gece saatlerinde ambulansla hastaneye getirildiğini ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı söyledi. Yetkililer, bebeğin sağlığına kavuşması için bütün imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2801 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim