• BIST 9524.59
  • Altın 2486.75
  • Dolar 32.5537
  • Euro 34.7023
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Uluslararası Özel Sağlık Hizmetleri Konferansı

Uluslararası Özel Sağlık Hizmetleri Konferansı
Kısa adı IFC olan International FinanceCorporation ve John Hopkins Medical Uluslararası Özel Sağlık Hizmetleri işbirliğiyledüzenlenen ‘Küresel Bağlantıları Kurmak, Gelişen Sağlık Piyasalarında

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, kısa adı IFC olan International Finance Corporation ve John Hopkins Medical Uluslararası Özel Sağlık Hizmetleri işbirliğiyle düzenlenen ‘Küresel Bağlantıları Kurmak, Gelişen Sağlık Piyasalarında Değişime Öncülük Etmek’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden 350 katılımcıyla, küresel düzeyde sağlık hizmetleri alanındaki bazı gelişmelerle ilgili bilgi paylaşımının yapıldığı konferansta, Dünyadaki sağlık sektörünün önde gelen temsilcileri bir araya geldi.

Toplantının ilk günkü ‘Kamu Sigortacıları ve Özel Servis Sağlayıcıları’ konulu oturumuna katılan Başkan Gökalp İlhan, 2006 yılında yapılan sosyal güvenlik reformuyla Türkiye’deki sosyal güvenlik sisteminin Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirildiğini ifade etti. SGK’nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olduğunu belirten Gökalp İlhan, 81 il müdürlüğü, 435 Sosyal Güvenlik Merkezi ve 26 bin personeli ile hizmet verdiğini kaydetti.

Gökalp İlhan, Konuşmasında Genel Sağlık Sigortasına da değinerek, Sosyal güvenlik reformunun en önemli ayağı olan genel sağlık sigortasının, yeşil kartlıların sisteme dâhil edilmesiyle tamamlanmış olduğunu söyledi. Yeşil kart sahibi olanlar ile herhangi bir sosyal güvencesi olmayanların genel sağlık sigortası kapsamına alındığını ifade eden Gökalp İlhan, böylece ülke nüfusunun tamamına yakınının genel sağlık sigortası kapsamda olduğunu vurguladı.

Gökalp İlhan: 2013 yılı, sağlık hizmetine her vatandaşın ihtiyacı olduğu anda rahatlıkla erişebileceği bir dönemin başlangıcı olacak

2013 yılı projelerinden de bahseden Gökalp İlhan, “2013 yılı, sağlık hizmetine her vatandaşın ihtiyacı olduğu anda rahatlıkla erişebileceği, kişilere hekim ve hastane seçme imkânının tanınmasıyla memnuniyetin en üst düzeye çıktığı bir dönemin başlangıcı olacak şekilde eylem planlarımızda yerini aldı” diye konuştu.
 

Başkan Gökalp İlhan’ın katıldığı oturuma Dünya Bankası Sağlık Başuzmanı Dr. Khama Rogo başkanlık ederken, Kolombiya’dan Fundacion Sante Fe Genel Müdürü Juan Pablo Uribe, Romanya’dan Medlife Başkanı Mihail Marcu, Hindistan’dan Kerala Sağlık Departmanı Genel Sekreteri Rajeev Sadanadan, Nigerya’dan Hygeia Başkanı Fola Laoye katıldı. Toplantıda ayrıca özel sektör yöneticileri, sektörde aktif olan danışman firmalar ve akademisyenler hazır bulundu.


 

Bu haber toplam 3574 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim