• BIST 9530.47
  • Altın 2477.439
  • Dolar 32.4179
  • Euro 34.6806
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Üniversite aşkına önce kalbini sonra böbreğini verdi

Üniversite aşkına önce kalbini sonra böbreğini verdi
Mersin’de yaşayan mehmet budak, 26 yıllık böbrek rahatsızlığından üniversite aşkı eşinin böbrek bağışıyla kurtuldu

ALPARSLAN ÇINAR 
ANTALYA (İHA) - Mersin’de yaşayan ve 26 yıldır kronik böbrek rahatsızlığı çeken Mehmet Budak, üniversitede aşık olup evlendiği eşi Kübra Budak’ın böbrek bağışıyla Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde sağlığına kavuştu. Böbreğini bağışlayan Kübra Budak, “Önce kalbimi sonra böbreğimi verdim. İnşallah seneye bir bebeğimiz olur” dedi. 

Mersin’de yaşayan Mehmet Budak, doğuştan kronik böbrek yetmezliği şikayeti ile 26 yaşına kadar 8 ameliyat geçirdi. Üniversite eğitimi için Kahramanmaraş’a giden Budak, burada bir süre böbrek rahatsızlığı çekti. Üniversite yıllarında şimdilerde eşi olan Kübra Budak(26) ile tanıştı. Üniversite yıllarında hastalığından dolayı yaşadığı zorluklara birlikte göğüs geren çift, mezun olduktan sonra 2012 yılında evlendi. Tek böbrekle yaşamını sürdüren Budak’ın yarı çalışan böbreği de 2014 yılı Temmuz ayında iflas edince doktorlar diyalize girmeden nakil yapılmasını önerdi.

EŞİ DÜŞÜNMEDEN BÖBREĞİNİ BAĞIŞLADI

Nakil için bir süre hastaneleri araştıran Budak çifti, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’ne organ nakli için başvurdu. Nakil için sıra beklenirken Kübra Budak, eşi Mehmet Budak’ın haberi olmadan doku testi yaptırdı. Dokularının uygun olduğunu öğrenen Kübra Budak, eşine sevinçli haberi verip böbreğini bağışlamak istediğini söyledi. İstek karşısında duygulandığını anlatan Mehmet Budak bağışı kabul etti ve tamamlanan işlemlerin ardından Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Genel Cerrah Yrd. Doç. Dr. Sabri Tekin tarafından yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Eşine böbreğini bağışlarken hiç düşünmeden karar verdiğini söyleyen Kübra Budak, çok güzel bir duygu olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Eşimle üniversitede tanıştık. Kronik böbrek rahatsızlığı vardı. Sonra nakil olacağını öğrendik. Benim böbreğim uygun olunca nakil oldu. Güzel bir aşk hikayemiz var. Ailem izin vermiyordu ve zor görüşüyorduk. Ben sınavdayken görünce aşık olmuş işte sonra evlendik. Önce kalbimi sonra böbreğimi verdim. İnşallah seneye de bir bebeğimiz olur. Çok güzel bir duygu. Beraber bir yola çıktık ve sonuna kadar devam edeceğiz.” 

Mehmet Budak ise bağışın ardından sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirtti. Eşinin, ömrüne ömür kattığını söyleyen Budak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“11 yaşıma kadar sekiz defa ameliyat oldum. Tek böbrekle yaşıyordum. Ama bu böbreğimde tam çalışmıyordu. Sürekli kontrole gidiyordum. O da iflas edince doktorlar nakil olmamı önerdi. Medical Park Antalya Hastanesi'ne geldik ve eşim bağışladı nakil oldum. Çok şükür iyiyim. Üniversitede tanıştık beğendim. Çok sık görüşemiyorduk ama 7 yıldır beraberiz. Ömrüme ömür kattı Allah ondan razı olsun.” 

Ameliyatı yapan Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Genel Cerrah Yrd.Doç. Dr. Sabri Tekin de operasyonun başarılı geçtiğini söyledi. Böbreğin normal olarak çalıştığını bildiren Dr. Tekin, şöyle konuştu: “Diyalize girmediği için böbreğin fonksiyonlarının çalışması ve iyileşme süreci daha iyi oldu. Böbrek nakli hayat kurtaran bir tedavi seçeneğidir.” 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2414 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim