• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Üniversite Hastaneleri Batıyor

Üniversite Hastaneleri Batıyor
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, "Üniversite Hastaneleri Batıyor" Dedi.

Üniversite Hastaneleri Batıyor

SAMSUN'da düzenlenen 5'nci Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği'nin toplantısında konuşan Dernek Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, üniversite hastanelerinin piyasaya 1.2 milyar TL borcunun bulunduğunu belirterek, "Üniversite hastaneleri batıyor" dedi. Toplantıya katılması planlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ankara'daki yoğun çalışmaları nedeniyle Samsun'daki programını iptal ederek kente gelmedi.

Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği'nin toplantısı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonu'nda bugün gerçekleştirildi. Toplantıya Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dernek Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve 12 üniversitenin Rektörü, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Emin Zararsız, üniversite hastaneleri başhekimleri ve öğretim üyeleri katıldı. Toplantıya katılması planlanan ancak Ankara'daki yoğun çalışmaları nedeniyle buradaki programını iptal ederek kente gelemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer katılmadı. Toplantının açılış bölümünde konuşma yapan İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yunus Söylet, demokrasinin lobicilik demek olduğunu belirterek, "Biz tüm kesimlerle üniversitelilere yakışır bir üslupla çözümün parçası olmak için biraya geldik. Gerçekten bu çizgimizden hiç sapmadık. Sapmadığımız için hiçbir bürokrat dostumuzda bizi kırmadı. Onlar bizim misafirimiz olunca derdimiz binse bir tanesini söyleyebiliyoruz. Çünkü kırmak istemiyoruz. Ama dertli olduğumuzu artık anlamaları gerekiyor. Biz bağıramayız, bir üniversiteyiz" dedi.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN PİYASAYA 1.2 MİLYAR TL BORCU VAR

Üniversite hastanelerinin piyasaya 1.2 milyar TL borcunun bulunduğunu belirten Prof.Dr.Söylet, "Biz başka üsluplar benimseyemeyiz, biz üniversiteyiz ama biz batıyoruz. Üniversite hastaneleri batıyor. Hangi üniversiteler bunlar yeni kurulanlar mı? Ülkemizin medarı iftiharı olan kalitesinden kimsenin kuşkusunun olmadığı hangimizin bir yakını hasta olsa götürdüğümüz, devletteki ya da siyasi erkin nasıl bir projesi varsa ortak yapmak için başvurduğu, güvendiğimiz her şeyini teslim ettiğimiz ve iyi yönetildiğinden de en ufak bir kuşkumuzun olmadığı üniversite hastaneleri sıralamanın başında. Bu tersliği düzeltmek hepimize düşüyor. Bu feryadı duymak hepimize düşüyor. Çünkü artık çok fazla sabredecek durum kalmadı" diye konuştu.

Toplantıya ev sahipliği yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hüseyin Akan'da toplantının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, üniversite hastanelerinin, devlet hastanesi ya da özel bir hastane gibi sadece hizmetten sorumlu olmadığına dikkat çekerek, "Buna bir de tıp öğrencisini eklememiz gerekiyor"dedi. Toplantı açılış bölümünün ardından basına kapalı olarak devam etti.

 haberler.com

Bu haber toplam 3891 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim