• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Üniversite Hastaneleri çalışanlarını kurtaracak dava

Üniversite Hastaneleri çalışanlarını kurtaracak dava
Eksen Sağlık Bir-Sen, üniversite hastanelerinde emeklerinin karşılığını alamayan hekim dışı sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Danıştay’a dava açtı.

Eksen Sağlık Bir-Sen, üniversite hastanelerinde emeklerinin karşılığını alamayan hekim dışı sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Danıştay’a dava açtı. Bu mağduriyetlerin başında aynı emeği harcamalarına rağmen diğer sağlık kuruluşlarında çalışanlardan daha az ücret almaları bulunuyor.

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Eksen Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Çakır şunları söyledi;

“Yüksek Öğretim Kurumlarında Döner Sermaye gelirlerinden yapılacak ek ödemenin dağıtılmasında uygulanacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik, özellik arz eden birimlerin belirlenmesini üniversite yönetim kurullarının inisiyatifine bırakmaktadır. Bundan dolayı birçok üniversite de maalesef, ‘Yoğun Bakım, Acil, Hemodiyaliz’ gibi bölümleri bu kapsamın dışında tutmuştur.

‘Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair’ yönetmelikte ise, özellik arz eden birimlerin adı konulmuş ve oranları açıkça belirtilmiştir. Birçok üniversite hastanesinde, ‘Yoğun Bakım, Acil ve özellik arz eden diğer birimler’ bu kapsama alınmadığı için bu bölümlerde çalışan arkadaşlarımız aynı şehirdeki il ve ilçe devlet hastanelerindeki meslektaşları kadar ve bazen daha da fazla emek harcadıkları halde onların aldığı ek ödemenin yarısını bile alamamaktadırlar. Aynı durum bütün bölümleri ve ünvan olarak aynı işi yapan arkadaşlarımızı karşılaştırdığımızda karşımıza çıkmaktadır. Ortada ciddi bir adaletsizlik olduğu çok açıktır.

Üstelik sorun bunlarla da kalmamaktadır. Öyle ki, kamu hastaneleri kurumuna bağlı özellik arz eden birimlerde çalışan, genel idari hizmetler sınıfı; teknik hizmetler sınıfı ve yardımcı hizmetler sınıfı personeli ek ödeme alırken üniversite hastanelerinde ‘ameliyathane ve diğer özellik arz eden birimlerde’ çalışanlar ise bu haktan yararlanamamaktadır.

Bütün bunların ışığında, yükseköğretim kurumlarında Döner Sermaye gelirlerinden yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara ilişkin yönetmeliğin dağıtım esasları başlığını taşıyan 5.Maddesinin (6) (E) fıkrasında ki “...özellik arz eden riskli birimlerde çalışma ve benzeri diğer hususlar dikkate alınarak yönetim kurulları tarafından tanımlanan ve belirlenen …” ibaresinin yönetim kurullarına tek taraflı inisiyatif verdiğinden, Devlet Memurları Kanunu’na, Anayasanın eşitlik ilkesine ve emsal kurum yönetmeliğine açıkça aykırı olduğundan öncelikle ve ivedilikle yürütmesinin durdurulması,  akabinde iptali istemiyle Danıştay’a dava açmış bulunmaktayız.“ dedi

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3991 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim