• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Üniversite hastanelerinde döner sermaye müjdesi

Üniversite hastanelerinde döner sermaye müjdesi
Türk Sağlık-Sen'in açtığı dava sonucunda, ilk kez bir üniversite hastanesinde riskli birimlerde çalışan ama kısa süreli bu birimlere hizmet veren personele, döner sermaye ödemesinin riskli birim katsayısından ...

Türk Sağlık-Sen'in açtığı dava sonucunda, ilk kez bir üniversite hastanesinde riskli birimlerde çalışan ama kısa süreli bu birimlere hizmet veren personele, döner sermaye ödemesinin riskli birim katsayısından ödenmesine karar verildi.

Türk Sağlık-Sen tarafından Mersin Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan radyoloji çalışanlarının mesai içi veya mesai dışında acil servise verdiği hizmet sürelerince döner sermaye ödemelerinin riskli birim katsayısından yararlanması başvuru yapılmış, İdarenin başvuruyu reddetmesinin ardından sendika tarafından dava açılmıştı.

Davayı görüşen Mersin 1. İdare Mahkemesi verdiği kararda riskli birimlerde çalışmamakla birlikte bu bölümlere geçici hizmet sunan personelin hizmet sunduğu süresince riskli birim katsayısından yararlandırılmasını engelleyen bir hüküm bulunmadığına dikkat çekti. Mahkeme kararında riskli birimlere bu birimlerde çalışmayanların geçici hizmet sunduğu süreler için riskli birimlerde çalışanlarla aynı katsayıdan döner sermaye ödemesi yapılmasının hakkaniyet gereği olduğuna dikkat çekildi. İdarenin yapılan başvuruyu reddetmesinde hukuka uyarlılık bulunmadığı belirtildi. Mahkeme idarenin döner sermayeyi riskli birim katsayısından ödenmesi başvurusunu red işleminin iptaline karar verdi.

Mahkemenin verdiği kararla ilk kez bir üniversite hastanesinde riskli birimlerde çalışan ama kısa süreli bu birimlere hizmet veren personellere döner sermaye ödemesinin riskli birim katsayısından ödenmesine karar verilmiş oldu. Bu kararla birlikte üniversitede bu durumda olan çalışanların 150-250 TL arası daha fazla döner sermaye almalarının önü açıldı.

Kararla ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci "Mersin'de kazandığımız dava üniversite hastanelerinde kazanılan ilk davadır. Bu açıdan oldukça önemlidir.Üniversitehastaneleri bu kararı bir emsal olarak algılamalı ve riskli birimlere kısa süreleri de olsa hizmet veren çalışanlara döner sermaye ödemesini riskli birim katsayısından yapmalıdır. Bu çalışanı hakkıdır. Çalışana verilmelidir." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3828 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim