• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Üniversite hastanelerinin nabzı Konya’da attı

Üniversite hastanelerinin nabzı Konya’da attı
Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği tarafından düzenlenen ‘Üniversite Hastaneleri Birliği 8’inci Toplantısı’ Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nün ev sahipliğinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde başladı.
Üniversite hastanelerinin sorunlarının tartışılıp, çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantıya Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve eşi Doç. Dr. Nilsel Okudan, Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bahattin Adam, Selçuk Üniversitesi Hastaneler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, konuk rektörler, dekanlar, üniversite hastanelerinin başhekimleri ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.
 
“SAĞLIK ALANINDA ULUSLAR ARASI PROJELER ÜRETMELİYİZ”
 
Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, açılış konuşmasında üniversite hastanelerinin hem hizmetin sunulduğu hem de eğitimin olduğu yerler olarak her türlü takdiri hak ettiğini belirterek, “Türk toplumu dinamik bir toplum, bu toplum kapsamlı bir değişim yaşıyor. Siyaset böyle bir değişimi yönetebildiği kadarıyla başarılı olur. Bu toplumun her alanda beklentileri çok yüksek ve talepleri artıyor. Bir taraftan bu talepleri karşılamak bir taraftan da sağlık hizmeti verenlerin taleplerini karşılamalıyız. İmkanların kısıtlılığı ne ölçüde olursa olsun bunun en iyi şekilde yapılması gerekir. Mesele hepimizin meselesidir. Bu sorun tek kişinin veya bir kurumun çözeceği bir konu değil. Türkiye’nin her alanda ölçeği büyürken sağlık alanında yapılan yatırım ölçeklerini küçük tutamayız. Sağlık sigortası konusunda Türkiye’de yapılanlar uluslar arası alanda da yankılanıyor. Bundan sonra da uluslar arası alanda sağlık alanında hep birlikte ortak projeler üretmemiz gerekir. Bu alanda size her desteği verme sözü veriyorum.” dedi.
 
“SAĞLIK ALANINDA ORTAK ÇÖZÜMLER SUNMALIYIZ”
 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ise üniversite hastanelerinin bir takım sıkıntılar içerisinde olduğunu bildiklerini, çözüm önerileri konusunda ise gerek hükümetle gerekse üniversitelerle işbirliğinin sürdüğünü söyledi.
 
Prof. Dr. Özcan, “Benim açımdan sorunun asıl nedeni eğitim. Dünyanın hiçbir yerinde doktorların diplomasını Sağlık Bakanı imzalamaz. Bizim ülkemizde böyle gariplikler oluyor. Sağlık Bakanlığımız bugüne kadar mükemmel bir gelişme kat etmiştir. Ancak bazı konular da feda edilmiştir. Tam gün yasası ile ortaya çıkan sorunlar olduğu bir gerçek. Bu alanda bir birlik sağlanamadı. Ancak bundan sonrası için umutsuz değilim. Her alanda uygulanan performans sisteminin birlikte çalışılarak uygulanabileceğine inanıyorum. Bir finans sistemi oluşturarak bu sorunların kökünden çözülebileceğini düşünüyorum. Sağlık alanındaki sorunların çözümü için ortak fikirler üretmeli ve çözümler sunmalıyız.” dedi.
 
“ÜNİVERSİTE HASTENELERİ DE BU DEVLETİN HASTANELERİ”
 
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, üniversite hastanelerinin birtakım sorunları olduğunu belirterek “Sağlıkta hükümetimizin gerçekleştirdiği devrim niteliğinde çalışmalar var. Ancak bazı sıkıntılarımız hala devam ediyor. Yan eleman ve eğitim alanındaki eksikliklerimiz sürüyor. Devlet hastaneleri bu ülkenin hastaneleri olduğu kadar üniversite hastaneleri de bu ülkenin hastaneleridir. Bu sorunların görülmesi ve çözüm önerilerinin getirilmesi noktasında bu toplantının son derece faydalı olacağına ve başarılı geçeceğine inanıyorum.” diye konuştu.
 
“DİYALOG SORUNUMUZ VAR”
 
Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet de daha önce İstanbul, Ankara, Kocaeli, Samsun, Gaziantep, İzmir, Eskişehir illeri bünyesinde gerçekleştirilen birlik toplantılarının 8’incisini Konya Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
 
İlk toplantı olan İstanbul oturumundan beri toplantılara ilginin hep üst düzeyde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Söylet, “Birkaç soruna çözüm arıyoruz. İnsan kaynaklarıyla ilgili sorunlarımız var. Asistan ve uzman sıkıntımız var. Müthiş derecede doğru veriye ihtiyaç olan bir sektörde birbirimizden kopuk kurumlar olarak çalışıyoruz. Örneğin Sağlık Bakanlığı kendi sağlık ağını bir merkezden görüyor ve acil yardım ulaştırıyor. Biz üniversiteler böyle bir anlayışa sahip değiliz ama sahip olmamız gerekiyor.” dedi.
 
TOPLANTI 2 GÜN SÜRECEK
 
Açılış konuşmalarının ardından, toplantının ilk oturumuna geçildi. “Sağlıkta Araştırma, Geliştirme ve İnovasyon” konulu oturumun başkanlığını YÖK Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk yaptı. Toplantıda TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanı Dr. Necati Demir, Devlet Planlama Teşkilatı Araştırma Geliştirme ve Girişimcilik Dairesi Uzmanı Himmet Parmaksız, Sağlık Bakanlığı Sanayi Araştırma Geliştirme Genel Müdürü Ziya Karabulut, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gül sunumlarını gerçekleştirdiler.
 
İlk oturumun ardından konuklar panelistlere sorular yönelterek üniversite hastanelerinin işleyişine ve sorunlarına yönelik merak ettikleri konularla ilgili bilgi aldı. Toplantının ilk gününde üniversite hastanelerinin sorunları tartışılıp, çözüm önerilerinin masaya yatırıldı.
 
Toplantıya katılan rektörler, dekanlar, başhekimler ve öğretim üyeleri, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tasavvuf Musikisi Konseri ve sema ayinin izledi. Konuklar son olarak Dedeman Otel’de kendileri için verilen akşam yemeğinin ardından Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğunun folklor gösterisini izledi.
 
ZEDHABER
Bu haber toplam 2224 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim