• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Üniversiteler bir yıl sonra

Üniversiteler bir yıl sonra
Üniversite Hastaneler Birliği toplantısının ardından konuşan Sağlık Bakanı Akdağ, "Türkiye'de tam gün yasası ile yeni bir düzen kuruldu. Üniversiteler ile önümüzdeki bir yılı birlikte geçirme kararı aldık' dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de tam gün yasası ile yeni bir düzen kurulduğunu, yasanın üniversitelerde bir yıl sonra yürürlüğe gireceğini belirterek, 'üniversiteler ile önümüzdeki bir yılı birlikte çalışarak geçirme kararı aldık' dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ege Üniversitesi'nde düzenlenen Üniversite Hastaneleri Birliği toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, birliğin dördüncü toplantısında, Türkiye'nin bütün bölgelerinden hastane ve tıp fakültesi yöneticileri ile tıp fakültesi kökenli rektörler ile bir araya geldiklerini belirtti.

Üniversite Hastaneleri Birliği'nin önceki toplantılarına bakanlık bürokratlarının katıldığını hatırlatan Akdağ, Tam Gün Yasa Tasarısı'nın yasalaşmasının ertesinde toplantıya bizzat katılmasının iyi bir tesadüf olduğunu söyledi.

Türkiye'de sağlık hizmet sunumu organizasyonu ile finansmanının sağlanmasının birlikte çalışarak, ortak akılla yapılması gerektiğine dikkati çeken Akdağ, şöyle konuştu:

'Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bakanı ve hükümetimiz nazarında Sağlık Bakanlığı hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel hastaneler diye bir ayrım kesinlikle yok. Bu hastanelerin hepsi, halkımıza hizmet veren hastanelerdir. Hizmetin finansmanını sağlayan SGK, bütün hastanelerden hizmet almaktadır.

Üniversite hastanelerimizin bir ayrıcalığı da var. Üniversite hastaneleri, tüm bu hizmetleri sunan doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının pratik eğitim gördüğü yerlerdir. Dolayısıyla onlara göz bebeğimiz gibi bakıyoruz. Türkiye'de tam gün yasası ile yeni bir düzen kurulduğu için önümüzdeki bir yılı birlikte çalışarak geçirme kararı aldık. Üniversite hastanelerimizde tam gün uygulamaları, yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasından bir yıl sonra yürürlüğe girecek. Bir yıl boyunca birlikte çalışma, yeni dönemi birlikte göğüsleme ve halkımıza en iyi şekilde hizmet ederken hastanelerimizi de yüksek kalitede ayakta tutma çalışmalarını yürüteceğiz.'

Bakan Akdağ, toplantı ile tarafların birbirlerini daha iyi anlamaya, potansiyelleri birlikte daha iyi değerlendirmeye doğru bir adım daha atmış olduğunu da vurguladı.

-'ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİ HİÇ BİR ZAMAN DIŞLAMADIK'-

'Üniversitelerin Tam Gün Yasası'na ilişkin endişelerinin toplantıda gündeme gelip gelmediğine' ilişkin bir soru üzerine Bakan Akdağ, üniversitelerin finansman ile kaynakların paylaşılmasınını en önemli konu olduğunu söyledi.

Toplantıda, üniversitelere aktarılan finansmanın nasıl paylaşılacağı, performans sisteminin nasıl olması gerektiği konularının görüşüldüğünü bildiren Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sağlık Bakanlığı'nın bu hususta ciddi bir tecrübesi var. Elbette üniversite hastanelerimizin kendilerine ait farklı bir yapıları var. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın özellikle eğitim hastanelerinde 5 senedir uygulamakta olduğu modelin, temel çıkış noktası olarak alınıp, üniversiteler için ayrıca geliştirilebileceğini de görmüş olduk. Daha önce de hem YÖK mensupları hem üniversite mensupları belki onlarca defa görüştüm. Hiçbir zaman bazılarının iddia ettiği gibi üniversite hastanelerine ayrı bakma, üniversite hastanelerini dışlama gibi bir tutumumuz hükümet olarak da bakanlık olarak da olmamıştır. Ama üniversite hastaneleri son bir sene içinde kendi meselelerini tartışabilmeye başladılar. Daha önce bir dağınıklık vardı. Biz daha ziyade YÖK'le muhatap oluyorduk. Şimdi hastaneler ileriye doğru birlikte yürüme kararı aldılar. Böyle bir platformun oluşması herkesin işini kolaylaştırmış oldu.'

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1990 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim