• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Üniversitelerdeki sözleşmeliler kadro bekliyor

Üniversitelerdeki sözleşmeliler kadro bekliyor
Türk Sağlık-Sen, üniversitelerde görev yapan sözleşmeli memurların kadroya geçirilmesi, aylık ve mali haklarının genel bütçeden ödenmesi için dilekçe kampanyası başlattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sendika tarafından hazırlanan dilekçeler, üniversitelerde çalışan sözleşme personel tarafından doldurulacak. Sendika daha sonra dilekçeleri toplayarak Maliye Bakanlığına teslim edecek.

Hazırlanan dilekçelerde, üniversitelerde görev yapan sözleşmelilerin aylık ve diğer mali ödemelerinin döner sermayeden karşılanmasının üniversite hastanelerine ek mali külfet getirdiği ifade edildi.

Birçok kurumda sözleşmelilerin bu haklarının genel bütçeden karşılandığına işaret edilen dilekçelerde, üniversite hastanelerindeki farklı uygulama nedenle birçok üniversitenin mali krizin eşiğine geldiği belirtildi. Dilekçelerde, ortaya çıkan sıkıntılar nedeniyle devletin üniversitelere bu konuda yardım yapar hale geldiği vurgulandı.

Dilekçelerde, üniversite hastanelerinin mali krizden kurtarılması ve bundan sonraki süreçte mali sorunlar yaşanmaması için kalıcı çözüm getirilmesi amacıyla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/b maddesine tabi sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin kadroya geçirilmesi yada aylık ve diğer mali haklarının genel bütçeden karşılanması amacıyla düzenleme yapılması talep edildi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuda görev yapan tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilerek sorunlarının çözülmesini arzu ettiklerini söyledi.

Üniversite hastanelerinde ise sözleşmeli personelin tüm mali haklarının döner sermayeden karşılanmasının üniversitelere mali yük getirdiğini, bu durumun üniversiteler üzerindeki sıkıntıları artırdığını anlatan Kahveci, bunun yansıması olarak çalışanların mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Kahveci, ''Biz sendika olarak buna son verilerek çalışanların kadroya geçirilmesi ve mali ödemelerinin genel bütçeden yapılması için bir dilekçe kampanyası başlattık. Toplayacağımız dilekçeleri Maliye Bakanlığına teslim ederek talebimizi dile getireceğiz. İlgililerden, yetkililerden beklentimiz hem üniversiteleri hem de üniversitelerde çalışan sözleşmeli personeli rahatlatacak bir atılmasıdır. Binlerce çalışanın beklentisi de bu yöndedir'' dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3281 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim