• BIST 9708.23
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Ünlü göz doktoru boğulma tehlikesi geçirdi

Ünlü göz doktoru boğulma tehlikesi geçirdi
Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen göz hastalıkları uzmanlarından, lazerli tedaviyi 1975 yılında ilk kez uygulayan bilim insanı Prof. Dr. Leyla Suna Atmaca, yaz tatilini geçirdiği Antalya'nın Kemer ilçesinde boğulma tehlikesi geçirdi.

Atmaca, ciğerlerindeki su boşaltıldıktan sonra Antalya'da tedavi altına alındı.

ÇOCUKLARINI YOLCU EDİP DENİZE GİRDİ

Edinilen bilgiye göre, Kemer'in Tekirova Mahallesi'nde bulunan Ertür Sitesi'ndeki yazlıklarında tatillerini geçirmekte olan 75 yaşındaki Prof. Dr. Leyla Suna Atmaca ve 82 yaşındaki eşi Gastroentoroloji Uzmanı Nidai Sulhi Atmaca, sabah Kurban Bayramı sebebiyle ziyaretlerine gelen çocuklarını uğurlayıp öğleden sonra sitenin sahilinden denize girdi. Bir süre yüzdükten sonra kıyıya yönelen çiftin keyfi, kısa sürede kabusa dönüştü.

EŞİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE SUYA BATTI

Denizden kıyıya çıkarken önde yürümekte olan Nidai Atmaca, eşini kontrol için geriye dönüp baktığında, Leyla Suna Atmaca'nın suyun içinde sendeleyerek yan yan yürüdüğünü ve suya battığını gördü. Sahildeki vatandaşların da yardımıyla sudan çıkartılan Leyla Suna Atmaca, Tekirova'da bulunan 112 Acil Servis Sağlık ekibi tarafından Kemer Özel Yaşam Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi.

BİLİNCİ AÇIK GELDİ, SONRA KAYBETTİ

Hastaneye getirildiğinde bilincinin açık olduğu ve başının ağrıdığını söylediği belirtilen Leyla Suna Atmaca, kısa süre sonra kendisini kaybetti. Acil Servis'te ciğerlerine girmiş olan deniz suyu boşaltılan Atmaca, alınan sağlık tedbirleriyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne nakledildi.

MESLEĞİNDE ÖNCÜ BİLİM İNSANI

Göz hastalıkları konusunda ülkemizin önde gelen bilim insanlarından olan Prof. Dr. Leyla Suna Atmaca, Türkiye'de ilk kez fundus hastalıklarında tanı yönetimi olan flöresein anjiyografi uygulamasını 1968 yılında, ilk lazer uygulamasını 1975 yılında, ilk kez dijital flöresein-indocyanine green anjiyografi uygulamasını da 1993 yılında gerçekleştirdi.

1968 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Kliniği bünyesinde retina-vitreus bölümünün kuruculuğunu yapan Atmaca, 1995-1998 yılları arasında Ankara Üniveristesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı'nı yaptı. Uzmanlığıyla ilgili uluslararası kuruluşlarda başkanlık, üyeliklerde bulunan Atmaca, 2004 yılında Uluslararası Akdeniz Oftalmoloji Derneği Başkanlığına seçildi. Atmaca, bilimsel çalışmalarıyla yurt içi ve dışında birçok ödüle layık görüldü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4442 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim