• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Unutulan iğneler için 20 bin lira ödeyecek!

Unutulan iğneler için 20 bin lira ödeyecek!
Omurilik ameliyatı sırasında ensesinde iki iğne unutulan Aktaş, doktorlara karşı açtığı davada 8 bin lira tazminat kazandı.

Ancak Yargıtay kararı bozdu. Kusurlu olanın doktorlar değil, hastane olduğu gerekçe gösterilerek Aktaş’ın aldığı tazminatı, 19 bin 250 lira olarak ödemesine karar verildi.

İzmir’de 34 yaşındaki bir çocuk babası Salih Aktaş, 2007 yılında baş ağrısı şikayetiyle gittiği İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde omurilik bölgesindeki damarlardan birinin tıkalı olduğunu öğrendi. Aktaş ameliyat edildi. Ancak Aktaş'ın ağrıları dinmedi. Bunun üzerine özel bir sağlık kuruluşuna giderek tomografi çektirince gerçeği anladı. Ameliyat sırasında Aktaş’ın ensesinde iki iğne unutulmuştu.

8 BİN TAZMİNAT KAZANDI

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar ve hastane aleyhine iki ayrı dava açan Aktaş’ı haklı bulan yerel mahkeme, doktorları 8 bin lira tazminat ödemeye mahkûm etti. Bu arada boynunda iğnelerle yaşamaya devam eden Aktaş, iğnelerden kurtulmak için birçok hastane dolaştı ancak her seferinde, “Ameliyatı kim yaptıysa git, onlar çıkarsın" cevabı aldı.

Tazminat ödemeye mahkum edilen doktorların kararı temyiz etmesi ile Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay, “Kamu kurumunda çalışan kişilerin kullandığı araç ve gereçlerin kusurundan dolayı kamu hizmetinin yerine getirildiği sırada kişinin zarar görmesi halinde meydana gelebilecek kusur, kamu kurumunun hizmet kusurunu oluşturur. Kişisel kusurdan bahsetmek mümkün değildir" ifadesini kullanarak Salih Aktaş’ın aldığı 8 bin liralık tazminatı, faiziyle birlikte 19 bin 250 lira olarak doktorlara geri ödemesine karar verdi. Salih Aktaş'ın Avukatı Ahmet İstek dosyayı tekrar Yargıtay'a götüreceklerini söyledi. Bu arada Aktaş'ın hastane aleyhine açtığı davanın ise sürdüğü öğrenildi.

'Davayı açtığıma pişman oldum'

Tam 5 yıldır iğnelerle ve baş ağrısı şikayetiyle yaşamaya devam eden Salih Aktaş, evine gelen 19 bin 250 liralık ödeme emri ile şok oldu. Elinde ödeme tebligatıyla kalan Aktaş, “Şok oldum. Ödememiz şartmış. İyi de ben bu parayı nasıl öderim. Zaten maaşımın bir bölümünde haciz var. Bir de bu gelirse yarısı gidecek demektir. Davayı açtığıma açacağıma pişman oldum. Üstelik rahatsızlığım da devam ediyor. Sağlık Bakanlığı sesimi bir türlü duymadı. Mağdurum, çok mağdurum" dedi.

ŞEYDA BURCU İKİZ - BUGÜN GAZETESİ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2760 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim