• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) uygulamaları eğitimi başvuruları hakkında duyuru

Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) uygulamaları eğitimi başvuruları hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği hakkında duyuru" yayımlandı.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 23590821
Konu: ÜYTE Eğitimi

Bilindiği üzere Bakanlığımızca Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Uygulamaları ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezleri Yönetmeliği’nin 14 üncü maddesi uyarınca, ÜYTE Merkezlerinde çalışacak ÜYTE Ünite Sorumlusu ile ÜYTE Laboratuvar sorumlusunun, uygulamalı bir eğitim programını tamamlamış ve bu çalışmalarına dair uygulama ve müfredat programını da ihtiva eden belgeye haiz olması gerektiğinden, mezkûr Yönetmeliğin “Eğitim” başlıklı 17 nci maddesi hükmü doğrultusunda çıkarılan “Üremeye Yardımcı Tedavi Yöntemleri Konusunda Eğitim Verecek Merkezlerin Nitelikleri, Tespiti, Çalışma Usul ve Esasları ile Eğitim Programı ve Sertifika Verilmesine Dair Tebliğ” çerçevesinde, “Eğitim Merkezi” olarak yetkilendirilen ÜYTE Merkezlerinde periyodik olarak Klinik (IVF), Embriyoloji Laboratuvar Sorumlusu ve ICSI eğitimleri ile tazeleme eğitimleri verilmekte idi.

Bakanlığımızca hazırlanan “Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği” 04.02.2014 tarih ve 28903 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Mezkûr Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesinin 2 nci fıkrasında “Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen eğitim programları ile ilgili olarak bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde Bakanlığa başvuruda bulunulması kaydıyla, eğitim verilen alanın sertifikalı eğitim alanı olup olmayacağı hususunda bu yönetmelik kapsamında Bakanlıkça değerlendirme yapılır. Bakanlıkça sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenmesi halinde verilen eğitim programlarından ilgili sertifikalı eğitim alanı standartlarına uygun olanların sertifikaları 10 uncu maddenin dördüncü fıkrasında belirtilen esaslara göre tescil edilir.” hükmü yer almaktadır.

Bakanlığımız mevzuatı kapsamında devam eden ÜYTE Yöntemleri ile ilgili eğitimlerin sertifikalarının tescil edilebilmesi için eğitim programının teorik ve pratik ders saatleri ile eğitim konularının yeniden gözden geçirilerek mezkûr Yönetmelik hükümlerine uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Eğitim programlarının Yönetmeliğe uygun hale getirilmesi aşamasında eğitim programının daha önce verilen eğitim programı ile birebir örtüşememesi durumunda düzenlenen sertifikaların kabul edilememesi durumu ile karşılaşılmaması ve eğitime katılanların mağdur olmaması için bu konuda yapılacak düzenlemeler tamamlanıncaya kadar Bakanlığımızca yeni eğitim başvurusu alınmamasına karar verilmiştir.

Bilgilerinizi ve konu ile ilgili düzenlemeler tamamlanıncaya kadar eğitim başvurusunun kabul edilmemesi hususunda gereğini rica ederim.

 

Prof. Dr. İrfan ŞENCAN
Bakan a.
Genel Müdür V.

DAĞITIM
81 İl Valiliği (İl Sağlık Müdürlüğü)

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8306 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim