• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Ürolojinin prensi emekliliğini istedi, özel hastanede çalışacak!

Ürolojinin prensi emekliliğini istedi, özel hastanede çalışacak!
ANKARA Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Klinik Şefi ve Üroloji Klinikleri Direktörü Prof. Dr. Derya Balbay, alanında uluslararası arenada dünyanın sayılı uzmanlarından biri...

Adeta çalıştığı hastaneyle bütünleşmiş, Da Vinci robotuyla yapılan birçok operasyonun öncülerinden 50 yaşındaki ünlü doktorun da emekliliğini isteyerek, özel bir hastanede çalışmayı tercih etmesi Ankara'da soğuk duş etkisi yarattı. Telefon görüşmemizde yaşadığı, hissettiği kaosu uzun uzun anlatan Balbay da mutsuz. Mutsuzluğunun en önemli noktası ise doktorluk mesleğinin saygınlığının algılanamaması. Son süreçte çıkarılan yönetmelikler, hasta  taleplerinin hiç bitmemesi, mesleği zevkle yapmaktan çok, sınırlı kurallarla idame ettirmeye çalışmak. Tüm bunların kendisinde büyük bıkkınlık yarattığını belirten Balbay, duygularını şöyle anlattı: 'Hani meslekleri hobileridir denir ya, benim de mesleğim en büyük hobim. Bir ressamın resim, müzisyenin müzik yapması gibi... Ama bir ressama sürekli resim yap, hızlı üret dediğinizde nasıl resim yapmak zevkten çıkarsa; ben de mesleğime aynı müdahaleleri hissettiğim için zevk olmaktan çıktı. Çok sistem değiştirmekten kaynaklanan problemlerin hepsini yaşamış biri olarak bir yerde dur, dedim.'

PROF. KADROSU BULAMIYORUZ
Prof. Balbay'a göre, akademik ilerleme son derece düzensiz. Balbay, bu duruma 'Bazı büyük kentlerde maalesef isme göre açılan kadrolar var. Biz profesör olamıyoruz. Hak etmiyor muyuz, benim dosyamdan en az 10 kişi profesör olabilirdi. Bu yüzden YÖK Kanunu'nda da belirtilen hukuki bir uygulamayla başka bir üniversitenin kadrosundan profesörlük unvanını almak zorunda kaldık' diye açıklıyor.

Yetkililer istifa kararıma çok şaşırdı
Sağlık Bakanlığı yetkililerinin kararını büyük bir şaşkınlıkla öğrendiğini ve gözden geçirmesini istediklerini de anlatan Prof. Derya Balbay, 'Ama ben ısrarcı olduğumu söyledim. Kırgınlıkla ayrılmadık. Ben ülke değiştirmiyorum, yine kendi halkıma hizmet edeceğim' diye konuşuyor. Aldığı karardan dolayı gönlünün çok rahat olduğunu belirten Balbay, yetiştirdiği öğrencilerden ve yıllarını verdiği hastanesinden ayrılmak zorunda kaldığı için üzgün olduğunu da sözlerine ekliyor.

Şartlar düzelirse dönebilirim
Kararımı verirken kalbimle beynim arasında çok gidip geldim. Çünkü çok öğrenci yetiştirdim. Şartlar düzeldiğinde belki dönerim ya da gittiğim yerde eğitim veririm.  Ayrılmak zordu, kendimi teselli ediyorum, ben hastalarıma hizmet vermeye devam edeceğim. Belki biraz daha düzenli ve tolore edilebilir bir ortamda hizmet vereceğim. Benden eğitim almak isteyen herkese de kapım her zaman açık.

Türkan Yılmazer

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 23708 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim