• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Uşak’ta 112 personeli Ambulans Rallisi’nde yarıştı

Uşak’ta 112 personeli Ambulans Rallisi’nde yarıştı
Uşak’ta 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda çalışan personelin katıldığı “Ambulans Rallisi” ve acil durum tatbikatı gerçeği aratmadı. Kent merkezinde üç ayrı noktada gerçekleştirilen rallide görev alan 5 adet 112 ekibi birbirleriyle yarıştı.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, 112 sağlık ekiplerinin eğitim düzeyini ve motivasyonunu arttırmak amacıyla Ambulans Rallisi ve tatbikat düzenledi. Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’ndaki 5 ayrı ekibin katıldığı ralli ve tatbikat kentin üç ayrı noktasında gerçekleştirildi. Tatbikatta görev alan ve trafik kazası senaryosunun mağdurlarını canlandıran Ulubey Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri de sergiledikleri performansla usta tiyatrocuları aratmadı. “Ambulans Rallisi” ve tatbikat, 112 acil servis istasyonuna gelen ihbarlarla başladı. Senaryo gereği ihbar tatbikata katılacak ekiplere anons edildi ve ekipler normal bir vakaya gider gibi hazırlıklarını yaparak ambulansla yola çıktı. Rallide yarışan 5 ekip; tatbikat yerleri olan Karun alışveriş merkezi, Halk Konutları ve Çoban Çeşme parkına en kısa sürede ulaşmak için yarıştı. İkinci etapta ise ekipler, kazazedeyi olay yerinde müdahale ve ambulans bekleyen kazazedelere o sırada ilk yardımı canlandırdı. 112 ekipleri üçüncü ve son olarak ise kısa süre içersinde kaz zedeleri hızlı bir şekilde en yakın hastaneye ulaştırmak için yarıştı.

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, 112 ekiplerinin bilgilerini tazelemek, aldıkları eğitimi uygulamaları olarak tatbik etmek amacıyla düzenledikleri rallinin amacına ulaştığını ifade etti. Ekiplerin tatbikatı başarıyla tamamladığını belirten Alper Cem Ünal, “Sağlık Müdürlüğü olarak eğitim faaliyetlerine önem veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde ilk defa ÇİLYAD eğitimi gerçekleştirdik. Ambulans Rallisi de ilk defa düzenleniyor. Bundan sonra bu eğitimler ve tatbikatlar devam edecek. İlimiz genelinde toplam 130 Acil Servis Hizmetleri İstasyonu personelimiz ve 28 adet de ambulansımız var. 2012 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 16 bin hasta taşıdık. Yıl sonuna kadar bu rakamın 20 binin üzerine çıkacağını düşünüyoruz. İlimizde vakaya ulaşma konusunda herhangi bir gecikme söz konusu değil. Gelen bir ihbarı en kısa sürede değerlendirip vakaya ulaşmaya gayret ediyoruz. Bundan sonraki hedefimiz bu eğitimlerle ulaştığımız vakalara verdiğimiz sağlık hizmetinin kalitesini arttırmak. İlk kez düzenlediğimiz ambulans rallisi ile aynı zamanda ileri sürüş tekniği, hasta triyajı, sedye ile hasta taşıma ve alanda vakaya müdahale stabilizasyonunu içeriyor. Bu parkurlarda çalışanlarımız kıyasıya yarışarak, hem kendilerini test ettiler hem de biz çalışanlarımızın performansını yakından izledik ”dedi.

Yaklaşık üç saat süren tatbikatta birinci gelen ekip daha sonra Sağlık Müdürlüğü tarafından ödüllendirilecek. Ayrıca tatbikata katılan tüm ekiplere sertifika verilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3041 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim