• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Uşak'ta tıp fakültesi kuruluyor

Uşak'ta tıp fakültesi kuruluyor
Ege Bölgesinde Tıp Fakültesi olmayan tek il olan Uşak'a, Yüksek Öğretim Kurulu Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulması kararını onayladı.

Uzun zamandır Uşak'ın beklentisi olan Tıp Fakültesi ile ilgili girişimler, sonunda müjdeli haberle son buldu. Uşaklı bürokratlar, Kent Konseyi ve birçok siyasinin kente Tıp Fakültesi kazandırılması için yaptığı girişimler sonucunda çıkan kararı Uşak Milletvekili Mehmet Altay müjdeli.

Altay konuyla ilgili şunları belirtti; "Bildiğiniz gibi Uşak Üniversitemize Tıp Fakültesi kurulması için 24. dönemde yoğun girişim ve çabalarımız olmuştu. Ege Bölgesinde Tıp Fakültesi olmayan il olarak sadece Uşak kalmıştı. Bu yöndeki gerek Yüksek Öğretim Kurulu gerekse Sağlık Bakanlığı ve Hükümetimiz nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde karşımıza 2011 yılında yayımlanan ve "Toplam nüfusu 750 binin altında olan illere Tıp Fakültesi kurulamaz" yönetmelik maddesi çıkmaktaydı. Biz de geçen dönem içinde Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz ve Sayın İl Başkanımız ile Uşak ilinin toplam nüfusunun bu sayının altında kaldığını, fakat sağlık hizmetleri yönünden hem Uşak hem de çevre illerin ilçelerinden olan Simav, Gediz, Şaphane, Pazarlar, Selendi, Çivril, Dumlupınar, Kula ve Hocalar gibi ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın da diğer birçok hizmette olduğu gibi sağlık hizmetlerini de Uşak'tan aldığını, Uşak Devlet Hastanesi'ne çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarla bu sayının 600 bini bulduğunu gösterir belgeleri gerek Yüksek Öğretim Kuruluna gerekse Hükümetimize sunmuştuk. Ayrıca Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, Uşak'a gelmeden önce şehrimizin önemli ihtiyaçları ve hemşehrilerimizin beklentilerini bir rapor olarak kendisine sunduğumuz gibi, mitinge çıkmadan hemen önce Uşak'ımız için Tıp Fakültesinin öneminden, bu konunun hem Uşak hem de çevre ilçeler açısından olmazsa olmazından bahisle kendisinden söz istemiştik. Sağ olsun kendileri de o gün düzenlemiş olduğu coşkulu mitingde Uşaklı hemşehrilerimize "Tıp Fakültesi talebinizi biliyorum ve Uşak'a Tıp Fakültesi kurulmasıyla ilgili gerekli çalışmaların yapılması talimatlarını verdim" diyerek bu büyük müjde ile tüm Uşaklıları sevindirmişti. 14 Temmuz 2015 tarihinde, daha önceden Sayın Başbakanımızın da müjdesini verdiği bu önemli karara ilişkin en büyük adımlardan biri atıldı. Yüksek Öğretim Kurulu bu tarihteki Genel Kurulunda Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulması kararını onayladı. Böylece Uşak'ın yıllardır hasretini çektiği Tıp Fakültesinin kurulmasının önünde bir engel kalmadı. Bundan böyle bir an önce Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin açılmasıyla ilgili gerekli girişim ve çabalarımız daha da artarak devam edecek, Uşak mümkün olan en kısa zamanda Tıp Fakültesi'ne kavuşacaktır. Tıp Fakültemizin tüm Uşaklı hemşehrilerime şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diler, bugüne kadar bu süreçte emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür eder, sevgi ve selamlarımı sunarım." Dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6376 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim