• BIST 9805.83
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Uyku sorununuza doğadan çözümler

Uyku sorununuza doğadan çözümler
Uyku sorunlarında hem bitkisel çay hem de aromaterapi yöntemiyle kullanılabilen bir bitki lavanta.

LAVANTA
Uyku sorunlarında hem bitkisel çay hem de aromaterapi yöntemiyle kullanılabilen bir bitki lavanta. Özellikle sinirsel tip uyku bozukluklarında çok etkili çünkü zararsız bir sakinleştirici. Ben uyku sorunu olan hastalarıma lavantayı hem bitkisel çay olarak hem de masaj ve aromaterapi yöntemleriyle birarada öneriyorum. Yatmadan önce içilen bir fincan lavanta çayı sonrasında, bir iki damla lavanta yağı damlatılmış oda kokusu veya mum eşliğinde, lavanta yağı içeren masaj yağları ile rahatlatıcı bir masaj uyku sorununu çözmede oldukça etkili. Yeter ki sabırla ve sebatla uygulansın, üstelik lavanta ve lavanta yağı da oldukça ucuz ürünlerdir.
 

MELİSSA
Tüm dağlar, otlaklar, çayırlar birer eczanedir' diyen ünlü hekim Paracelsus'un 'yaşam iksiri' diye bahsettiği melissa, depresyon, uykusuzluk ve sinirsel kalp çarpıntısında tarih boyunca en çok kullanılmış bitkisel ilaçtır. Özellikle sinirsel tip uyku sorunlarında çok etkilidir. En önemli avantajı, ertesi gün yorgunluğuna sebep olmaması, konsantrasyon gücünü, araba kullanma gibi yetenekleri olumsuz etkilememesidir.
Uykuya dalma sorunundaki etkisi uykuyu devam ettirme sorunundakinden daha kuvvetlidir. Uygun dozlarda hemen hemen hiç yan etkisi yoktur, güvenle kullanabiliriniz. En uygun kullanım şekli ise bitkisel çay formlarıdır.

KEDİ OTU KÖKÜ (VALERİAN)
Yıllardan beri uykusuzluk için kullanılan bu bitkinin köklerinin kullanımını sınırlayan en önemli faktör kötü kokması idi.
Ama artık doz kontrollü ve gayet özenli preperatları da var eczanelerde.
Bu ürünü aktarlardan değil, mutlaka eczanelerden alın diyorum çünkü kullandığınız ürün, kapsül bile olsa, katışıksız, dünya standartlarında ve standart doz kontrollü olması çok ama çok önemli... Kullanacağınız dozu da yine mutlaka hekiminize danışın diyorum çünkü bu kapsüllerin dozu kişiden kişiye değişiyor.

CEVİZ
Cevizin sağlık için ne kadar önemli olduğunu daha önceki yazılarımda da anlatmıştım ama uyku sorunundaki etkinliği nedeniyle tekrar bahsetmeden geçemeyeceğim. Cevizde 'melatonin' diye adlandırdığımız ve her insanın normalde de salgıladığı bir gece hormonu var. Bu hormon uykumuzun gelmesini sağlıyor.
Melatoninin tek etkisi uykuya dalmamıza yardım etmesi değil, gece dokularımızın tamir edilip kanseri önleyen hormon. Her akşam yemeğinden sonra birkaç adet ceviz yemeniz sizi iyi bir uykuya hazırlar. Ayrıca akşam yemeğinde aldığınız kötü kolesterolü bloke edip damarlarınızın tıkanmasını engeller...

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2412 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim