• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Uykusuzluğu giderecek yastık!

Uykusuzluğu giderecek yastık!
White&Soft Kurucusu Cem Akın, metabolizmadaki statik elektriği topladığına inanılan Ametist taşlı yastıkları, Türkiye'nin neresinde olursa isteyen müşterilerine servisle gönderdiklerini bildirdi.

Akın, müşterilerinin yüzde 70'e yakınının kendilerine yatak aldıktan sonra bir ay içinde annelerine de yatak aldıklarını belirterek, insanların, rahatlığı hissedince annelerine de bu rahatlığı yaşatmak istediklerini dile getirdi.

Boyun ve belfıtığı gibi rahatsızlıkların çok yaygın olduğunu anlatan Akın, 3 yıl içinde bu sebeple yatak satışlarının yüzde 30'luk artış gösterdiğini kaydetti.

İnsanların hayatının üçte birinin yatakta geçtiğini kaydeden Akın, White&Soft olarak hedef kitlelerinin A grubu tüketici olduğunu bu yüzden krizi çok hissetmediklerini, yatağın önemi konusunda araştırmacı olan müşterilerin kendilerine ulaştığını, müşterilerinin memnuniyetlerini çevreleriyle paylaşmaya devam ettiğini anlattı.

''Bununla birlikte yastık satışlarımızda hızla artış oldu. Kısaca White&Soft markası ekonomik krizde yüzde 30 büyüme gösterdi'' diyen Akın, en pahalı yataklarının 3 bin 200 avro fiyatı olan ve hareket kabiliyeti olan sisteme sahip yatak çeşidi olduğunu belirtti.

Cem Akın ''Yatağın vücuda uyguladığı basıncı en aza indirerek kan dolaşımınızın düzenlenmesine ve olası eklem ağrılarınızın giderilmesine yardımcı olur. Çift kişilik yataklarda yanınızda yatan kişi yatakta zıplasa dahi siz bu titreşimi hissetmezsiniz. Biz buna kısaca 'çift kişilik yatakta tek kişilik özgürlük' diyoruz'' dedi.

-''DÜNYADAKİ İLK AMETİST'Lİ YASTIK''

White&Soft markalı ürünlerle şu ana kadar 5 bin eve ulaştıklarını belirten Akın, yaz tatillerinde birçok tüketicinin kendilerini arayarak konakladıkları mekanlardaki yastıklarda uyuma güçlüğü çektiklerini ve kendi yastıklarını istediklerini belirterek, kendilerinin de müşterilerine Türkiye'nin neresinde olursa olsun istenen ürünleri ulaştırdıklarını ifade etti.

Bazı müşterilerinin hastaneye tedavi için yattıklarında, hastaneye yatak istediklerini de vurgulayan Akın, yeni ürünler üretmeye çok önem verdiklerini, dünyada ''ilk'' Ametist'li yastığı ürettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Yastıklarımızın içinde kişiyi rahatsız etmeyecek bir bölüm yaptık ve içine küçük Ametist taşları yerleştirdik. Ayda bir yastıktan çıkartılarak yıkanmasını öneriyoruz ki üzerindeki negatiflik gitsin. Ametisti, sadece takılarda kullanılan yarı değerli bir taş olmaktan çıkaran Micro Amethyst, Antik Mısır'a kadar uzanıyor. İnsanlık tarihi, Ametist'in vücuttaki fazla elektrik yükünü topladığına ve beynin kapasitesini artırdığına dair belgelerle dolu... Uyum ve denge oluşturmaya da yaradığına inanılan bu mor beyaz tonlarındaki taşın alerjiye, baş ağrılarına, kalp rahatsızlıklarına, artrit gibi kemik ve eklemleri ilgilendiren hastalıklara iyi geldiği, hatta kan şekerini düzenlemede ve merkezi sinir sistemi hastalıklarında etkili olduğu da günümüz biliminin ilgi ve araştırma konuları arasında yer alıyor.''

Baba olduktan sonra kendi kızı için araştırıp geliştirdiği ve yeni bir ürün gamı olarak tüm bebekler için özel bebek yatakları üretimine başladıklarını da aktaran Akın, ''Yüzde 100 Türk malı olan ve 270 liradan başlayacak fiyatlarla satılacak olan bebek yatağını dünyada sadece White&Soft üretiyor. Hem yurt içi hem de yurt dışında yoğun ilgiyle karşılanıyor, tüm dünyadan sipariş alıyor'' diye konuştu.

-''BİR YASTIKTA KOCAYIN AMA...''-

Cem Akın, eskiden pamuk ya da yün yatakların her yıl en az bir kere temizlendiği için, evlenirken alınan yatakların neredeyse bir ömür boyu kullanıldığını hatırlatarak, yaylı, ortopedik, sünger, dolgulu, elyaf, yüzü yıkanabilen yatakların da eski yataklar gibi düşünülüp uzun süre kullanılması gibi yanlış bir tüketimin olduğunu ifade etti.

Bireylerin, üzerinde en az 8 saat dinlenmek ve uyumak zorunda olduğu yatağın beden ve ruh sağlığı üzerindeki önemini tam olarak fark edemediğini vurgulayan Akın, ''Bir yastıkta kocayın ama yataklarınızı üç yılda bir değiştirmenizi öneriyoruz'' dedi.

Yatakların hijyeni konusunda da mite olarak bilinen ev akarlarının en önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Cem Akın, ev akarlarının en kolay yaşayabildikleri, beslendikleri ve üredikleri yerin yataklar olduğunu söyledi.

Akın, ''Çünkü yataklarımızın içi karanlık ve nemli. Kaldı ki bu canlılar, astıma kadar uzanan solunum güçlüğü sorunlarına yol açabiliyor. Yatağımızı 3 yılda bir değiştirmeyi öneriyoruz. AB standartlarına göre bir yatağın ömrünün 3 yıl olduğu ifade ediliyor. Yani tüketicilerin eski yatağını atıp yenisini almakla, sadece omurga ve iskelet sistemini korumaya yardımcı olmakla kalmayarak, mite'larla da vedalaşacak. Bunun insan hayatı için önemli bir yatırım olduğunu düşünüyoruz.''

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1902 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim