• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Uzman doktorun hazırladığı "Anı Kaydet" filmi kısa film festivalinde...

Uzman doktorun hazırladığı "Anı Kaydet" filmi kısa film festivalinde...
Uzman doktor Gaffar Karadoğan'ın yönettiği ve oynadığı "Anı Kaydet" filmi kısa filmi Konak belediyesinin düzenlediği kısa film festivaline katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Eşrafpaşa Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Gaffar Karadoğan'ın yönettiği ve oynadığı "Anı Kaydet" filmi, kısa filmi kısa film festivaline katıldı.

Dr. Karadoğan, Konak Belediyesinin düzenlediği kısa film festivaline 3 dakikalık 'Anı Kaydet' adlı kısa film ile katıldı. Jürinin seçimi dışında bir de Youtube yüklenen filmler arasında halk oylaması ile birinci seçilecek. Sürekli kendini kaydeden kişinin hekime başvurusunu anlatan bu kısa film için beğeni ve paylaşım yaparak desteğinizi bekliyoruz. Dr. Gaffar Karadoğan'ın şiir kitapları ve kısa film denemeleri bulunuyor.

Anı Kaydet kısa filmini Youtube'dan izlemek için tıklayınız 

 

GAFFAR KARADOĞAN'IN YAŞAMI

karadogan

1973 yılında Diyarbakır’ın Bağlar semtinde akciğerlerim oksijen ile tanıştı ve hayata dair ilk çığlığımı attım... Temel bir yaşama becerisi kazandıktan sonra ilk ve orta öğrenimimi yine aynı coğrafyada tamamladım. 1991 yılında Akdeniz Ünivesitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimine başladım. 1998 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum ve yine aynı yıl Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde iç hastalıkları asistanı olarak çalışmaya başladım, Ağustos 2003’te iç hastalıkları uzmanı oldum. İş hayatı ile birlikte insanları daha iyi tanımaya başladığımı anladım ve Orhan Veli Kanık’ın şu dizeleri uzun süre kulaklarımda yankılandı; Küçüktüm küçücüktüm/ Oltayı attım denize/ Üşüşüverdi balıklar/ Denizi gördüm/ Büyüdüm işsiz kaldım, aç kaldım/ Para kazanmak gerekti/ Girdim insanların içine/ İnsanları gördüm. 1993 yılında yazmaya başladığım dizeleri 2000 yılında ‘Tıp Dünyasından Dizeler’ adlı kitapta toplayarak yayınladım, daha sonra yazdığım şiirler ‘Perküsyon’ adlı kitapta topladım. Mayıs 2002 tarihinde Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Biz Yaptık’ adlı oyunu yazdım ve aynı zamanda oyunda rol aldım.1999 sonbaharında tanıştığım yüreğimin gelinciği Serap Köran’a Şubat 2002 tarihinde hayat boyu birlik ve beraberlik sözü verdim, Mayıs-2003 tarihinde ise Dila adını koyduğumuz (Gönüle ait olan)  kara iki zeytin tanesi gözleri olan kızımız dünyaya geldi. Daha sonra Supresyon 'İşlevin baskı altında tutulması' adlı 3. şiir kitabım Uludağ Üniversitesi Yayın Evi Tarafından yayınlandı. Bir yıl İç Hastalıkları Uzmanı olarak özel sektörde çalıştıktan sonra Erzincan Asker Hastanesinde Askeri tabib olarak bir yıl süre ile çalıştım. Eylül 2005 tarihinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Kardiyoloji bölümünde ikinci ihtisasımı yapmaya başladım. Aralık 2008'de kardiyoloji uzmanı ünvanını aldım. Şubat 2009-Şubat 2012 tarihleri arasında İzmir Menemen Devlet Hastanesinde görev yaptım, bir kamu kuruluşunda kardiyolog olarak çalışmaktayım. Ekim 2009'da Mert adını koyduğumuz ikinci çocuğumuz Dünyaya geldi. Halen biraz daha ışığa ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ve yapabileceğimiz daha çok şeyler olduğu kanısındayım.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8121 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim