• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Uzun süreli kilo kaybı zararlı

Uzun süreli kilo kaybı zararlı
''Kilo kaybının daima faydalı, kilo almanın ise her zaman zararlı olduğu konusunda güçlü bir dogma altında yaşıyoruz"

Yapılan bir araştırmada, uzun süreli kilo kaybının, sağlığa zararlı olabileceği bildirildi.

Güney Kore'de Ulusal Kyungpook Üniversitesi'nde görevli araştırmacı Duk-Hee Lee, uzun süreli kilo kaybında, normalde yağ dokularında biriken ve diyabet, hipertansiyon ile romatoid artrit gibi hastalıklarla bağlantılı olan kimyasal maddelerin, yağların parçalanmasıyla kana karışabileceğini söyledi.

Lee'nin uluslarası alandaki meslektaşlarıyla ABD'de bin 99 kişinin katılımıyla yaptığı araştırmanın sonuçlarının, "International Journal of Obesity" dergisinde yayınlandığı, araştırma çerçevesinde katılımcıların kanlarındaki Kalıcı Organik Kirleticilerden (KOK) 7'sinin ne oranda biriktiğinin incelendiği belirtildi.

Bu kirleticilerin, kan dolaşımına girdiğinde hayati önem taşıyan organlara ulaşabilecekleri, 10 yıldan uzun sürede en çok kiloyu verenlerde, bu süre içerisinde kilo alanlara veya kilosunu koruyanlara oranla, bu kirleticilerin en yüksek miktarda biriktiğinin gözlendiği kaydedildi.

Lee, konuyla ilgili olarak Reuters ajansına yaptığı açıklamada, ''Kilo kaybının daima faydalı, kilo almanın ise her zaman zararlı olduğu konusunda güçlü bir dogma altında yaşıyoruz. Öte yandan, kilo kaybına bağlı olarak kandaki kirleticilerin seviyelerinin artmasının, insan sağlığını çeşitli biçimlerde etkileyebileceğini düşünüyoruz'' dedi.

Duk-Hee Lee ayrıca, kalıcı organik kirleticilerin güvenli olmadığını belirterek, bunların tip 2 diyabeti, hipertansiyon, koroner kalp hastalığı, romatoid artrit ve peridontal hastalıklarla bağlantısı bulunduğu kaydetti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2193 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim