• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Vaadettiği ‘aile sigortası’ Türkiye’de var

Vaadettiği ‘aile sigortası’ Türkiye’de var
Kemal Kılıçdaroğlu’nun, vaadettiği ‘aile sigortası’nın değişik adlar altında yıllardır uygulandığı ortaya çıktı. SGK Başkanı Zararsız, sigorta kapsamına girecek bir çok yardımın yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, mitinglerde vaadettiği ‘aile sigortası’nın değişik adlar altında Türkiye’de yıllardır uygulandığı ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, Avrupa ülkelerinde aile sigortasının tek bir uygulanma modeli bulunmadığını hatırlatarak, “Türkiye’de aile sigortası olarak nitelendirilebilecek çok sayıda yardım yapılıyor” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘aile sigortasının’ değişik adlar altında Türkiye’de uygulandığını açıklamasınnı ardından SGK Başkanı Zararsız da aile sigortası uygulamalarının ayrıntılarını Star’a anlattı. Kılıçdaroğlu’nun vaatlerinin başında yer alan aile sigortasının kamuoyunda yanlış algılandığını ifade eden Zararsız, aile sigortasının, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) sözleşmesinde yer alan 9 riskten birisi olduğunu ve aile sigortasının temelini de ‘anne-çocuk’ yardımlarının oluşturduğunu kaydetti. Zararsız “ILO, aile sigortaları uygulamaları hiçbir ülkede birbirini benzemiyor. Avrupa’daki tüm uygulamaları inceledik. Her ülkenin belli kriterleri var. Bazı ülkelerde, aile sigortası için işverenden prim kesiliyor. Bazı ülkelerde ise tamamen devlet karşılıyor. Aile sigortası kapsamında yapılan yardımlar ise, anne ve çocuklara yapılan yardımlardan oluşuyor” dedi.

YOKMUŞ GİBİ ALGILANIYOR

Türkiye’de ise aile sigortası kapsamına girecek bir çok yardımın yapıldığını ifade eden Zararsız, “Türkiye’de aile yardımı için değerlendirecek bir çok yardım yapılıyor. Fakat bu yardımlar aile sigortası adı altında yapılmadığı için, sanki Türkiye’de aile sigortası yokmuş gibi algılanıyor” diye konuştu. Zararsız, Türkiye’de aile sigortası olarak nitelendirilecek yardımların başında, iki çocuğa kadar yapılan yardımların, özürlü çocuklar için bağlanan maaşların, çocukların eğitimlerinin devlet tarafından üstlenilmesinin geldiğini vurguladı. Zararsız “Bugün Türkiye’de, az ya da çok iki çocuğa kadar çocuk yardımı yapılıyor. Çalışmayan eşler için çalışanlara ücret ödeniyor. Çocuk aşı olduğunda, aşı parası veriliyor. Özürlü çocuklar için para veriliyor. 65 yaşın üzerindeki tüm vatandaşlara düzenli olarak ücret ödeniyor. Yine 65 yaşın üzerindekilerin sağlık giderleri devlet tarafından karşılanıyor. Ayrıca yeşil kart sistemi ile Türkiye’de sağlık harcamaları karşılanmayan kimse kalmadı” dedi. HÜSEYİN ÖZAY
 

stargazete.com

Bu haber toplam 3523 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim