• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Vajinismus tedavisi hakkında bilinmeyenler

Vajinismus tedavisi hakkında bilinmeyenler
Vajinismus probleminde kadınlar ilişki esnasında bacaklarını kapatma, partnerini itme ve geri kaçma gibi reaksiyonlar da bulunmaktadır.

Vajinismus, cinsel ilişki sırasında vajinada meydana gelen istemsiz kasılmalar sonucu cinsel birleşmenin sağlanamamasına verilen addır. Vajinismus probleminde kadınlar ilişki esnasında bacaklarını kapatma, partnerini itme ve geri kaçma gibi reaksiyonlar da bulunmaktadır. Vajinismus genellikle ilk gece ortaya çıktığından dolayı çiftler kendilerinde bir sorun olduğunu kabul etmek istemezler. İlerleyen günlerde tekrar edilecek denemelerde aynı durum tekrarladığında bir problem olduğunu artık kabul ederler. Eşler arasında ‘neden bende böyle bir cinsel sorun ortaya çıktı’ gibi umutsuz konuşmalar geçmekte ve psikolojik olarak huzursuz bir ortam oluşturmaktadır.

Vajinismus probleminde çiftlerin verdikleri tepkiler ise;

► Kendilerini suçlama

► Kendilerinde cinsel kusur arama

► Bu konuyu başkalarının duyacağı endişesi

► Eşinin ağrıları olmasından dolayı üzülme

► Yanlış bir evlilik mi yaptım acaba düşüncesinin oluşması.

Vajinismus hastalığı cinsel bir fobi, yani cinsel ilişkiye girme korkusudur. Ön sevişme esnasında vajinal kaslar tamamen kişinin kontrolünde iken cinsel birleşme esnasında penis içeri girmeden önce güçlü bir şekilde kasılarak penisin içeriye girmesine izin vermemektedir.Vajinismus hastalığı kadından kaynaklanan bir sorun olsa da aslında bir çift problemidir. Vajinismusun bir aile problemi olarak düşünülmesi son derece önemlidir. Bu durumdan dolayı eşler birbirini asla suçlamamalı ve bilhassa tedavi sürecinde birbirlerine karşı saygılı olmalıdırlar. Vajinismus hastalığı ülkemizde yoğun olarak görülmektedir. Vajinismus tedavilerinde bilimsel ve güncel tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Vajinismus tedavisi, vajinismus tedavi merkezlerinde ve cinsel terapi merkezlerinde yapılmaktadır. İlk başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde hizmet vermeye başlamıştır. Vajinismus asla çözümsüz değildir. Vajinismus İstanbul merkezinde, cinsel terapi ile büyük oranda çözüme kavuşturulan problemlerden birisidir. Bilmeniz gereken vajinismus probleminin sadece sizin başınıza gelmemiş olmasıdır.

Sonuç olarak, ülkemizdeki kadınların %10’unda bu problem görülmektedir. Siz de böyle bir problem yaşıyorsanız, kurtulmanız için tedavi merkezimize bekleriz.

Ayrıntılı Bilgi İçin http://www.vajinismus.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2801 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim