• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Vajinismus tedavisinde önerilmeyen yöntemler

Vajinismus tedavisinde önerilmeyen yöntemler
Vajinismus rahatsızlığı ülkemizde ortalama olarak her 10 kadından birinde görülmektedir.

Vajinismus tedavisinde bazı önerilmeyen yöntemler mevcuttur. Ülkemizde seksoloji bölümü mevcut olmadığı için bu konuda kendisini yetiştirmekte ve geliştirmekte olan jinekologlar hastalara yardımcı olmaktadırlar. Tedavideki uzmanlar sınırlı ve tecrübeleri kısıtlı olduğu için problemi yaşayan çiftler ister istemez yanlış tedavi seçimi yapmakta, başka çareler arama durumunda kalmaktadırlar. Bütün bunların yanında, vajinismus hastalığı ortalama 3-4 gün içerisinde uygulanan tedavi yöntemleri ile çözüme kavuşturulabilmektedir.

VAJİNİSMUS TEDAVİSİ NASILDIR?

Vajinismus hastalığı yaşayan kişilerin çoğunun taşıdıkları kaygı ortakdır. Bu kaygılar; cinsel ilişkide ağrı, acı ve kilitlenme ile ilgili kaygılardır.  Bu kaygıyı taşıyan hastalar bazen farklı düşüncelere kapılmaktadırlar. Kendilerinde vajina kanalı bulunmadığını ve o bölgenin kapalı olduğunu düşünmektedirler. Vajinismus tedavisinde genel olarak uygulanan bilişsel ve davranışsal yaklaşımlar cinsel terapi yöntemleri arasındadır. Toplum içerisinde cinsel konularda doğru bilgilendirme ile birlikte mutlaka ‘pelvik egzersizlere’ de başlanması gerekmektedir. Sistematik bir şekilde bu problemin üzerine giderek, hastayı psikolojik olarak bu hastalık ile yüzleştirmek kalıcı bir sonuç almak için uygulanması gereken ilk maddedir.

VAJİNİSMUS TEDAVİSİNDE ÖNERİLMEYEN UYGULAMALAR ?

Vajinismus tedavisi kadınlar için oldukça önemli ve zor geçen bir tedavi sürecidir. Kızlık zarı ameliyatı, uyuşturucu kremler, alkol alıp ilişki denemeleri ve belden aşağı uyuşturularak gerçekleştirilen ilişki denemeleri vajinismus tedavisi için uygulanan yöntemlerdendir. Fakat bu yöntemler asla ve asla önerilmemektedir. Çünkü bu yöntemler kullanılarak kadın üzerindeki kaygı ve korku tam olarak giderilmemektedir. Bunun sonucunda da hüsran yine devam etmekte ve bireyler için psikolojik bir yıkım olmaktadır.

Unutulmaması gereken bir diğer konu da vajinismus problemi yaşayan bireylerin şarlatan hocalara başvurmalarıdır. Bireylerin eğitimli veya eğitimsiz olmaları farketmeksizin vajinismus sorununu ciddi anlamda cinsel bir sorun olarak görmeden farklı arayışlar içerisinde olmaktadırlar. Bu farklı arayış kişileri sahte hocaların tuzağına düşürmektedir. Ülkemizde kurşun döktürme, muska yaptırma vb. gibi durumlar halen devam etmektedir. Bu uğraşlar sonucunda kişiler hem maddi hem de manevi kayıplara uğramakta ve umutsuzlukları da dağ gibi büyümektedir.

Vajinismus tedavisi için bilimsel yöntemler oldukça önemlidir. Vajinismus sorunu profesyonel kişilerde mutlaka destek alınarak tedavi edilmesi gereken cinsel bir problemdir. Vajinismus probleminde doğru teşhis ve doğru tedavi yöntemi ile en kısa sürede sonuca ulaşmak mutlak bir hedeftir. Kesin bir sonuç elde edebilmek için kişiye önerilen yöntemlerin uygulanması şarttır.

Ayrıntılı Bilgi İçin http://www.vajinismus.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 8132 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim